Ο «Σύλλογος Γονέων και Φίλων Αθλητών Α.Μ.Ε.Α» ιδρύθηκε το 2008 στην Θεσσαλονίκη. Σκοπός του συλλόγου είναι η καλυτέρευση της ζωής των αθλητών Α.Μ.Ε.Α, η αποφυγή του κοινωνικού αποκλεισμού τους, η καλλιέργεια του αθλητικού πνεύματος και η ανάπτυξη της κοινωνικής αλληλεγγύης μεταξύ των αθλητών αλλά και με άλλα μέλη και φορείς της κοινωνίας. Ο σύλλογος πραγματοποιεί τους στόχους του με τη διοργάνωση αθλητικών αγώνων, διαλέξεων, ομιλιών κ.λ.π

Παρασκευή, 21 Μαΐου 2010

Μεγαλη επιτυχία της εκδήλωσης "Παραολυμπιακα και άλλα...."

Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η εκδήλωση "Παραολυμπιακα και άλλα...." που φιλοξενήθηκε σήμερα στο κλειστό γήπεδο Πανοράματος στη Θεσσαλονίκη, με διοργανωτές τον Δήμο Πανοράματος και το σύλλογο μας και μεγάλους πρωταγωνιστές τους αθλητές με αναπηρία.


Την εκδήλωση στήριξαν αθλητές, παράγοντες και πλήθος κόσμου, μεταξύ των οποίων οι καλαθοσφαιριστές Λάζαρος Παπαδόπουλος, Δημήτρης Καλαϊτζίδης (ΠΑΟΚ), Γάιος Σκορδίλης, Χρήστος Παπανικολάου, Σπύρος Μούρτος, Μιχάλης Τσαϊρέλης (Αρης), ο προπονητής βόλεϊ του Ηρακλή, Φρέντι Μπρουκς, ο Μπάνε Πρέλεβιτς, ο Κώστας Λαγωνίδης κ.α.
Ο Πρόεδρος του συλλόγου μας Χαρίλαος Καραγκιοζίδης δήλωσε «Στόχος της σημερινής εκδήλωσης είναι τα νέα παιδιά να γνωρίσουν τα παραολυμπιακά αθλήματα. Θα πρέπει από μικρή ηλικία να είναι γνώστες της προσπάθειας που καταβάλλουν αυτοί οι αθλητές. Απόδειξη όλης αυτής της μεγαλειώδους προσπάθειας είναι η κατάκτηση πολλών μεταλλίων στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου. Αυτό που με θλίβει είναι ότι ο κόσμος δεν είναι ιδιαίτερα εξοικειωμένος με αυτά τα αθλήματα. Συγχρόνως δεν είναι ενημερωμένος για τα άτομα με αναπηρία. Θέλουμε από την Πολιτεία είναι να κάνει ευκολότερη την πρόσβασή μας στα αθλητικά κέντρα. Είναι πολύ σημαντικό για μας».
Ο Δήμαρχος Πανοράματος, Ιγνάτιος Καϊτετζίδης δήλωσε «Θα ήθελα να ευχαριστήσω ιδιαίτερα τους γονείς των παιδιών με αναπηρία, τους αθλητές που συμμετέχουν, καθώς και τα σωματεία της πόλης μας που δείχνουν ευαισθησία σε αυτήν την προσπάθεια. Είναι ένας αγώνας ψυχής και τον στηρίζουμε με όλη μας την καρδιά. Θέλουμε μέσα από τέτοιου είδους εκδηλώσεις να μεταφέρουμε ένα μήνυμα ελπίδας για το αύριο. Η προσπάθεια των παιδιών αυτών είναι μια προσπάθεια ζωής. Η αυτοδιοίκηση πρέπει να είναι κοντά και να συνεισφέρει κάθε φορά με όποιον τρόπο μπορεί. Η συνεργασία μας με το Σύλλογο Γονέων και Φίλων Αθλητών ΑΜΕΑ ήταν μια συνεργασία ανθρωπιάς και αγάπης».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου