Ο «Σύλλογος Γονέων και Φίλων Αθλητών Α.Μ.Ε.Α» ιδρύθηκε το 2008 στην Θεσσαλονίκη. Σκοπός του συλλόγου είναι η καλυτέρευση της ζωής των αθλητών Α.Μ.Ε.Α, η αποφυγή του κοινωνικού αποκλεισμού τους, η καλλιέργεια του αθλητικού πνεύματος και η ανάπτυξη της κοινωνικής αλληλεγγύης μεταξύ των αθλητών αλλά και με άλλα μέλη και φορείς της κοινωνίας. Ο σύλλογος πραγματοποιεί τους στόχους του με τη διοργάνωση αθλητικών αγώνων, διαλέξεων, ομιλιών κ.λ.π

Σάββατο 12 Μαΐου 2012

Κίνδυνος για την επιβίωση των ΑμεΑ

Ε.Σ.Α.μεΑ.: Άμεση καταβολή των προνοιακών επιδομάτων του Μαΐου!



ΕΣΑμεΑ: «Σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να χρησιμοποιείται η διαδικασία απογραφής ως «άλλοθι», προκειμένου να μην καταβληθούν τα προνοιακά επιδόματα του Μαΐου στους δικαιούχους».


Η Ε.Σ.ΑμεΑ. απαιτεί την άμεση καταβολή των προνοιακών επιδομάτων στου δικαιούχους η οποία είναι εμφανές ότι βρίσκεται κυριολεκτικά στον «αέρα» εξαιτίας της ανεπάρκειας του κρατικού μηχανισμού να ολοκληρώσει τη διαδικασία της απογραφής των δικαιούχων και τη δημιουργία του Εθνικού Μητρώου Δικαιούχων Παροχών κοινωνικών και Προνοιακών επιδομάτων.
Για το σκοπό αυτό απέστειλε επιστολή στους υπουργούς Υγείας και Εσωτερικών, καθώς και στους Προέδρους και επικεφαλής των πολιτικών κομμάτων που συμμετέχουν στην Νέα Βουλή όπως προέκυψε από τα αποτελέσματα των εκλογών της 6ης Μαΐου.
Όπως τονίζει σε ανακοίνωση της «Η Ε.Σ.ΑμεΑ. και οι φορείς μέλη της εξέφρασαν από την πρώτη στιγμή τη στήριξή τους στη διαδικασία της απογραφής. Σε καμία όμως περίπτωση δεν μπορεί να χρησιμοποιείται η διαδικασία απογραφής ως «άλλοθι», προκειμένου να μην καταβληθούν τα προνοιακά επιδόματα του Μαΐου στους δικαιούχους.
Τέτοιου είδους ενέργειες δεν επιτρέπονται εάν αναλογιστεί κανείς ότι οποιαδήποτε καθυστέρηση δημιουργεί προβλήματα επιβίωσης στην πλειονότητα των δικαιούχων. Οι πολίτες με αναπηρία διαμηνύουν προς κάθε κατεύθυνση ότι δεν θα δεχθούν για άλλη μια φορά να πληρώσουν την ανεπάρκεια του κρατικού μηχανισμού.
Περαιτέρω καθυστέρηση της καταβολής των προνοιακών επιδομάτων του μηνός Μαΐου θα οδηγήσει τα άτομα με αναπηρία και τις οικογένειές τους να προβούν σε δυναμικές κινητοποιήσεις έξω από τα αρμόδια υπουργεία και τις υπηρεσίες καταβολής των προνοιακών επιδομάτων όλης τη χώρας.
αναδημοσιευση απο http://www.doulepseto.com/ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου