Ο «Σύλλογος Γονέων και Φίλων Αθλητών Α.Μ.Ε.Α» ιδρύθηκε το 2008 στην Θεσσαλονίκη. Σκοπός του συλλόγου είναι η καλυτέρευση της ζωής των αθλητών Α.Μ.Ε.Α, η αποφυγή του κοινωνικού αποκλεισμού τους, η καλλιέργεια του αθλητικού πνεύματος και η ανάπτυξη της κοινωνικής αλληλεγγύης μεταξύ των αθλητών αλλά και με άλλα μέλη και φορείς της κοινωνίας. Ο σύλλογος πραγματοποιεί τους στόχους του με τη διοργάνωση αθλητικών αγώνων, διαλέξεων, ομιλιών κ.λ.π

Σάββατο, 1 Δεκεμβρίου 2012

Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους τα ΑμεΑ

Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους τα ΑμεΑ

Ενόψει της Εθνικής Ημέρας Ατόμων με Αναπηρία τη Δευτέρα 3 Δεκέμβρη, τα ΑμεΑ διοργανώνουν παραστάσεις διαμαρτυρίας και κινητοποιήσεις. Ειδικότερα, τα ΑμεΑ θα πραγματοποιήσουν παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Υγείας, προκειμένου να διεκδικήσουν «τη διασφάλιση ενός δημοσίου συστήματος υγείας που θα παρέχει ποιοτικές υπηρεσίες υγείας, ψυχικής υγείας και αποκατάστασης και θα εγγυάται την δωρεάν παροχή φαρμάκων, θεραπευτικών, μέσων-ορθωτικών μέσων και κάθε σύγχρονης θεραπείας».
«Εμείς, τα άτομα με αναπηρία και χρόνιες παθήσεις, πάνω από το 10% του πληθυσμού της χώρας, και εμείς οι γονείς και κηδεμόνες των ατόμων με νοητική αναπηρία, αυτισμό, σύνδρομο down, εγκεφαλική παράλυση, βαριές και πολλαπλές αναπηρίες, βιώνουμε τη διάκριση σε όλους τους τομείς της κοινωνικής ζωής. Σήμερα, μεσούσης της τρομερής οικονομικής κρίσης ζούμε πλέον σε συνθήκες κοινωνικού αποκλεισμού, την ώρα που η ανεργία και η φτώχεια γιγαντώνονται καθημερινά. Αντιμετωπίζουμε τη διαπόμπευσή μας από το φαινόμενο των “αναπήρων μαϊμού”, το οποίο συντηρείται ως κατεξοχήν πελατειακό ζήτημα τουλάχιστον μια 20ετία από το πολιτικό σύστημα της χώρας», αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.
«Η αναπηρία δεν πρέπει να στοχοποιείται μέσω κατηγοριών περί “αναπήρων μαϊμού” που προσβάλλουν την αξιοπρέπειά μας, ενισχύουν την κοινωνική προκατάληψη απέναντί μας, δικαιολογούν την ανεπάρκεια του πολιτικού συστήματος να μας προστατεύσει και οδηγούν σε έναν σύγχρονο Καιάδα περιθωριοποίησής μας! Για τους “αναπήρους μαϊμού” ευθύνονται οι υπηρεσίες, οι γιατροί και οι πολιτικοί όλων των κυβερνήσεων που εξέθρεψαν αυτό το σύστημα της συναλλαγής και της διαπλοκής» και γι’ αυτό ζητούν να εξαιρεθούν από τα μέτρα που έχουν μειώσει τα εισοδήματά τους αλλά και να σταματήσει η διαρκής υπο-χρηματοδότηση του τομέα της πρόνοιας», αναφέρουν τα ΑμεΑ.
«Να αναμορφωθεί το θεσμικό πλαίσιο που διέπει το κοινωνικό σύστημα φροντίδας, με την επαναφορά των ΚΕΚΥΚΑμεΑ στο σύστημα αυτό, που ανήκουν φύσει και θέσει. Να στελεχωθούν επαρκώς με εξειδικευμένο επιστημονικό και βοηθητικό προσωπικό όλες οι Μονάδες Κοινωνικής Φροντίδας κ.ά.», ζητούν τα άτομα με αναπηρία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου