Ο «Σύλλογος Γονέων και Φίλων Αθλητών Α.Μ.Ε.Α» ιδρύθηκε το 2008 στην Θεσσαλονίκη. Σκοπός του συλλόγου είναι η καλυτέρευση της ζωής των αθλητών Α.Μ.Ε.Α, η αποφυγή του κοινωνικού αποκλεισμού τους, η καλλιέργεια του αθλητικού πνεύματος και η ανάπτυξη της κοινωνικής αλληλεγγύης μεταξύ των αθλητών αλλά και με άλλα μέλη και φορείς της κοινωνίας. Ο σύλλογος πραγματοποιεί τους στόχους του με τη διοργάνωση αθλητικών αγώνων, διαλέξεων, ομιλιών κ.λ.π

Σάββατο, 10 Ιουλίου 2010

Με έκπτωση οι μετακινήσεις των ΑΜΕΑ


Η αναταραχή που προκάλεσε την 1η Ιουλίου κοινή απόφαση της πανελλήνιας ομοσπονδίας αυτοκινητιστών υπεραστικών συγκοινωνιών και της πανελλαδικής ομοσπονδίας αστικών συγκοινωνιών, σύμφωνα με την οποία έπαυε να ισχύει το δικαίωμα δωρεάν ή μειωμένου κατά 50% εισιτηρίου για τους επιβάτες των ΚΤΕΛ με αναπηρία, έλαβε τέλος. Με την ειδική έκπτωση ή πλήρη ατέλεια, κατά περίπτωση, θα γίνονται οι μετακινήσεις των ΑΜΕΑ, μετά την πλήρη συμφωνία υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης με τα ΚΤΕΛ.
Οι δύο ομοσπονδίες ισχυρίζονταν ότι το υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης δεν έχει εξοφλήσει τα οφειλόμενα του 2009 έως τις 30 Ιουνίου 2010. Η εθνική συνομοσπονδία ΑΜΕΑ, με τη σειρά της, καλούσε όλους τους πολίτες με αναπηρία «να επιδείξουν ανυπακοή εάν και όταν τους ζητηθεί από τα ΚΤΕΛ να καταβάλουν πλήρες αντίτιμο εισιτηρίου» και πρόσθετε ότι «τα ΑΜΕΑ δεν μπορούν να χρησιμοποιούνται ως όμηροι από τα ΚΤΕΛ για να διευθετούν τις όποιες εκρεμμότητές τους με το κράτος».
Εν τέλει το υπουργείο αποφάσισε να κινηθεί και να καταβάλει τα οφειλόμενα του 2009, καθώς και του πρώτου εξαμήνου για το 2010. «Υστερα από αυτή την εξέλιξη, οι μετακινήσεις των ΑΜΕΑ θα γίνονται με την ειδική έκπτωση ή πλήρη ατέλεια, κατά περίπτωση, που προβλέπει ο νόμος», αναφέρει η ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας.
αναδημοσιευση από http://www.enet.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου