Ο «Σύλλογος Γονέων και Φίλων Αθλητών Α.Μ.Ε.Α» ιδρύθηκε το 2008 στην Θεσσαλονίκη. Σκοπός του συλλόγου είναι η καλυτέρευση της ζωής των αθλητών Α.Μ.Ε.Α, η αποφυγή του κοινωνικού αποκλεισμού τους, η καλλιέργεια του αθλητικού πνεύματος και η ανάπτυξη της κοινωνικής αλληλεγγύης μεταξύ των αθλητών αλλά και με άλλα μέλη και φορείς της κοινωνίας. Ο σύλλογος πραγματοποιεί τους στόχους του με τη διοργάνωση αθλητικών αγώνων, διαλέξεων, ομιλιών κ.λ.π

Σάββατο, 10 Ιουλίου 2010

Κάτω τα χέρια από τα άτομα με αναπηρία


«Κάτω τα χέρια από τα άτομα με αναπηρία», φώναξαν χθες το πρωί μπροστά στο δημαρχείο Αλεξανδρούπολης τα μέλη του Συλλόγου ατόμων με αναπηρία Εβρου.

Τα άτομα με αναπηρία διεκδικούν να μην κοπούν οι αναπηρικές συντάξεις και τα επιδόματα, να μη γίνει καμιά απόλυση ΑμεΑ με τον «Καλλικράτη»
Τα άτομα με αναπηρία διεκδικούν να μην κοπούν οι αναπηρικές συντάξεις και τα επιδόματα, να μη γίνει καμιά απόλυση ΑμεΑ με τον «Καλλικράτη» για τα άτομα που δουλεύουν στον δήμο και να δημιουργηθεί κέντρο αποκατάστασης ατόμων με αναπηρία και στην Αλεξανδρούπολη καθώς αυτό που υπάρχει στην Ορεστιάδα δεν μπορεί να εξυπηρετήσει τα άτομα που μένουν στην Αλεξανδρούπολη λόγω της μεγάλης απόστασης.

«Η ακρίβεια και η ανεργία έχουν δημιουργήσει τρομερό πρόβλημα στους ανθρώπους με αναπηρία», είπε στην «Ε» ο πρόεδρος του συλλόγου ατόμων με αναπηρία Εβρου Γιάννης Τόπτσης, υπογραμμίζοντας ωστόσο ότι πρωτεύοντα ρόλο σε όλα αυτά έχει και η κακή ψυχολογία.
«Η ψυχολογία των ανθρώπων με αναπηρία πέφτει συνεχώς. Πρέπει να παρθούν άμεσα μέτρα τόσο στήριξης του εισοδήματος όσο και στήριξης εργασίας», τόνισε.

Της ΟΛΓΑΣ ΟΡΦΑΝΙΔΟΥ
αναδημοσιευση από http://www.enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου