Ο «Σύλλογος Γονέων και Φίλων Αθλητών Α.Μ.Ε.Α» ιδρύθηκε το 2008 στην Θεσσαλονίκη. Σκοπός του συλλόγου είναι η καλυτέρευση της ζωής των αθλητών Α.Μ.Ε.Α, η αποφυγή του κοινωνικού αποκλεισμού τους, η καλλιέργεια του αθλητικού πνεύματος και η ανάπτυξη της κοινωνικής αλληλεγγύης μεταξύ των αθλητών αλλά και με άλλα μέλη και φορείς της κοινωνίας. Ο σύλλογος πραγματοποιεί τους στόχους του με τη διοργάνωση αθλητικών αγώνων, διαλέξεων, ομιλιών κ.λ.π

Σάββατο, 21 Μαΐου 2011

Υπηρεσίες προσβασιμότητας υπό ... προϋποθέσεις στα ΑμεΑ

“Δογματική” χαρακτηρίζει την προσήλωση στις λέξεις ο υπουργός πολιτισμού Π. Γερουλάνος, απαντώντας σε επερώτηση των βουλευτών (ΣΥΡΙΖΑ) Μ. Κριτσωτάκη, Η. Διώτη και Γ. Κουράκη που ζητούσε εξηγήσεις για την συμπερίληψη των υπηρεσιών προσβασιμότητας προς τους ΑμεΑ στις “επιθυμητές” και όχι στις υποχρεωτικές υπηρεσίες.
Ποιές είναι άραγες οι προϋποθέσεις για να θεωρείται ... εφικτή η απτική επαφή; Ποιές είναι άραγες οι προϋποθέσεις για να θεωρείται ... εφικτή η απτική επαφή; Σύμφωνα με τον Π. Γερουλάνο, η κατάταξη των υπηρεσιών πρόσβασης στις επιθυμητές υπηρεσίες "είναι εύλογη, υπό την έννοια ότι είναι η μοναδική αντικειμενικά υπαρκτή δυνατότητα". Ο υπουργός Πολιτισμού ισχυρίζεται ότι επί θητείας του έχουν γίνει βήματα υπέρ της προσβασιμότητας των πολιτιστικών μνημείων και χώρων στους ΑμεΑ, επικαλούμενος εγκύκλιο της 8ης Μαρτίου 2011, η οποία μεταξύ άλλων προβλέπει :

  • Να επιτρέπεται στα άτομα με απώλεια όρασης να αγγίζουν τις αρχαιότητες που βρίσκονται σε ανοικτούς χώρους.
  • Να επιτρέπονται εντός των μουσείων οι σκύλοι – οδηγοί τυφλών.
  • Να δημιουργηθούν χώροι αφής ή απτικές διαδρομές ό,που αυτό είναι εφικτό.
  • Να προβλέπεται η δυνατότητα ακουστικής περιγραφής.
  • Τα κείμενα των επεξηγηματικών πινακίδων να γράφονται και σε γραφή Braille ό,που αυτό είναι δυνατόν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου