Ο «Σύλλογος Γονέων και Φίλων Αθλητών Α.Μ.Ε.Α» ιδρύθηκε το 2008 στην Θεσσαλονίκη. Σκοπός του συλλόγου είναι η καλυτέρευση της ζωής των αθλητών Α.Μ.Ε.Α, η αποφυγή του κοινωνικού αποκλεισμού τους, η καλλιέργεια του αθλητικού πνεύματος και η ανάπτυξη της κοινωνικής αλληλεγγύης μεταξύ των αθλητών αλλά και με άλλα μέλη και φορείς της κοινωνίας. Ο σύλλογος πραγματοποιεί τους στόχους του με τη διοργάνωση αθλητικών αγώνων, διαλέξεων, ομιλιών κ.λ.π

Τρίτη 19 Ιουλίου 2011

41ος ΔΙΕΘΝΗΣ ΔΙΑΠΛΟΥΣ ΤΟΥ ΤΟΡΩΝΑΙΟΥ ΚΟΛΠΟΥ

Με πολύ καλές καιρικές συνθήκες 26 κολυμβητές από την Ελλάδα και το εξωτερικό βούτηξαν το πρωί του Σαββάτου στα φιλόξενα νερά του Τορωναίου Κόλπου, συμμετέχοντας στον 41ο Κολυμβητικό Διάπλου.

Η εκκίνηση δόθηκε στις 7.55 το πρωί από την Καλλιθέα και ο καιρός ήταν ιδανικός για τη φετινή διοργάνωση. Μέχρι τις 12 το μεσημέρι όμως, γιατί μετά φρέσκαρε μπουκαδούρα και τα πράγματα δυσκόλεψαν. Λίγοι κολυμβητές μέχρι εκείνη την ώρα είχαν κολυμπήσει τη μισή απόσταση. Μεταξύ αυτών και ο Σκοπιανός Igor Dimovski που κατάφερε να τερματίσει πρώτος στη Νικήτη, σε 6 ώρες και 44 λεπτά. Μικροί και μεγάλοι τον περίμεναν στην ακτή για να τον χειροκροτήσουν και να τον στεφανώσουν με τον κότινο, το μοναδικό βραβείο «άθλον» για τους νικητές των Ολυμπιακών Αγώνων στην Αρχαία Ελλάδα, αλλά και στον Διεθνή Κολυμβητικό Διάπλου του Τορωναίου Κόλπου, εδώ και 41 χρόνια.
Ο Igor μόλις πάτησε στην παραλία της Νικήτης είδε το πλήθος να ζητωκραυγάζει και να τον χειροκροτεί. Λίγο αργότερα, εμφανώς συγκινημένος, δήλωσε από την εξέδρα ότι, ενώ συμμετείχε σε πάρα πολλούς αγώνες μαραθώνιας κολύμβησης, από την Αργεντινή μέχρι τη Μάγχη, ήταν η πρώτη φορά που είδε τέτοια θερμή υποδοχή!

«Αυτός είναι ο Διάπλους του Τορωναίου Κόλπου που χαρακτηρίζεται από το Ολυμπιακό ιδεώδες. Είναι το πνεύμα της ευγενούς άμιλλας με σκοπό τη νίκη του καλύτερου και λαμβάνει σάρκα και οστά, εδώ και 41 χρόνια στη Νικήτη. Εμείς εδώ είμαστε υπερήφανοι, διότι μέσα από τον Κολυμβητικό Διάπλου του Τορωναίου Κόλπου δίνουμε και μεταλαμπαδεύουμε στους νέους μας «τα μέρη της αρετής» που αναφέρει ο Χαλκιδικιώτης Αριστοτέλης: «δικαιοσύνη, ανδρεία, μεγαλοπρέπεια, μεγαλοψυχία, φρόνησις και σοφία» ανέφερε σε δηλώσεις του ο δήμαρχος Σιθωνίας Ιωάννης Τζίτζιος.

Λίγο αργότερα, τερμάτισε στη Νικήτη ο Θεσσαλονικιός Παναγιώτης Σιούτας από τη Θεσσαλονίκη σε 7 ώρες και 39 λεπτά. Κάτοικοι και επισκέπτες τον υποδέχτηκαν θερμά στην παραλία και η πρόεδρος της Εκπολιτιστικής Εταιρείας Νέων Νικήτης «Ο Σίθων» Κωνσταντίνα Κούρα τον στεφάνωσε με τον κότινο.

Με 10 λεπτά διαφορά πάτησε στην ακτή ο επίσης Θεσσαλονικιός Χαρίσης Τζαναβάρας με χρόνο 7 ώρες και 49 λεπτά.

http://www.halkidikinews.gr/

1 σχόλιο:

  1. Σε αυτό τον αγώνα συμμετείχε και ένα άτομο ΑμεΑ ο ΑΡΓΥΡΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ με χρόνο 12.48 αναφέρθηκε ο άνθρωπος που έκανε τον τετραπλό Τορωναιω ότι είναι ένας αθλητής για να μας θυμίζει ότι προσπαθεί και πρέπει να περνούμε κουράγιο εμείς από αυτόν....

    ΑπάντησηΔιαγραφή