Ο «Σύλλογος Γονέων και Φίλων Αθλητών Α.Μ.Ε.Α» ιδρύθηκε το 2008 στην Θεσσαλονίκη. Σκοπός του συλλόγου είναι η καλυτέρευση της ζωής των αθλητών Α.Μ.Ε.Α, η αποφυγή του κοινωνικού αποκλεισμού τους, η καλλιέργεια του αθλητικού πνεύματος και η ανάπτυξη της κοινωνικής αλληλεγγύης μεταξύ των αθλητών αλλά και με άλλα μέλη και φορείς της κοινωνίας. Ο σύλλογος πραγματοποιεί τους στόχους του με τη διοργάνωση αθλητικών αγώνων, διαλέξεων, ομιλιών κ.λ.π

Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2011

Συλλαλητήριο αξιοπρέπειας και τιμής από τα ΑμεΑ

Χιλιάδες άτομα με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις και οι οικογένειές τους, μέλη άνω των 500 συλλόγων- μελών της Συνομοσπονδίας και συμπολίτες μας, έδωσαν δυναμικό το παρόν στο Παν-αναπηρικό Πανελλαδικό Συλλαλητήριο της Ε.Σ.Α.μεΑ. και των φορέων μελών της, στην πλατεία Ομονοίας, για να διαδηλώσουν για την προστασία των δικαιωμάτων τους και ενάντια στη φτώχεια κ τον κοινωνικό αποκλεισμό.
Πλήθος κόσμου ένωσε τη φωνή του και την κραυγή αγωνίας για το αβέβαιο μέλλον και την τύχη των ατόμων με αναπηρία και χρόνιες παθήσεις εν μέσω της δεινής οικονομικής κρίσης. Συγκεντρώθηκε στην Ομόνοια, κλείνοντας τις κεντρικές οδικές αρτηρίες της Αθήνας, απ’ όπου δόθηκε από τον πρόεδρο της Ε.Σ.Α.μεΑ. Ιωάννη Βαρδακαστάνη το σύνθημα για την έναρξη της μεγάλης πορείας διαμαρτυρίας στη Βουλή και το Μέγαρο Μαξίμου.
“Πορευόμαστε σήμερα και θα συνεχίσουμε μέχρι τη νίκη, ενάντια στη στοχοποίηση της αναπηρίας κάτω από την πίεση των δυσμενών οικονομικών συνθηκών. Απαιτούμε να ληφθεί δέσμη συντονισμένων μέτρων άμεσης και μακροχρόνιας προστασίας των ατόμων με αναπηρία και χρόνιας πάθησης και των οικογενειών τους από τις επιπτώσεις αυτής της οικονομικής κρίσης, για την οποία τα άτομα με αναπηρία δεν ευθύνονται”, δήλωσε ο πρόεδρος της ΕΣΑΜΕΑ.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου