Ο «Σύλλογος Γονέων και Φίλων Αθλητών Α.Μ.Ε.Α» ιδρύθηκε το 2008 στην Θεσσαλονίκη. Σκοπός του συλλόγου είναι η καλυτέρευση της ζωής των αθλητών Α.Μ.Ε.Α, η αποφυγή του κοινωνικού αποκλεισμού τους, η καλλιέργεια του αθλητικού πνεύματος και η ανάπτυξη της κοινωνικής αλληλεγγύης μεταξύ των αθλητών αλλά και με άλλα μέλη και φορείς της κοινωνίας. Ο σύλλογος πραγματοποιεί τους στόχους του με τη διοργάνωση αθλητικών αγώνων, διαλέξεων, ομιλιών κ.λ.π

Σάββατο, 17 Δεκεμβρίου 2011

Σε εξαθλίωση οδηγεί το ελληνικό κράτος τα ΑμεΑ

 Μαρτυρίες.
Τρεις συμπολίτες μας που εκπροσωπούν 400.000 ΑμεΑ με αναπηρία 67% και πάνω καταγράφουν τις πρόσθετες δυσκολίες τις οποίες αντιμετωπίζουν οι Έλληνες με αναπηρία εξαιτίας της οικονομικής κρίσης.
Πρόκειται για τον....

κ.Γιάννη Βαρδακαστάνη, Πρόεδρο της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία, τον κ. Γιάννη Θεοδωράκη, Πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ατόμων με Σκλήρυνση Κατά Πλάκας και τον κ. Βασίλη Δήμο, Πρόεδρο της Ελληνικής Ομοσπονδίας Θαλασσαιμίας (ασθένεια με ποσοστό αναπηρίας 67%, πιο γνωστή ως μεσογειακή αναιμία).

Μέσα από τα λόγια τους ξετυλίγεται ο αγώνας τον οποίο δίνουν καθημερινά διεκδικώντας όχι προνομιακή μεταχείριση αλλά το αυτονόητο:
την υποστήριξη που χρειάζονται τα άτομα με αναπηρία προκειμένου να ζήσουν αξιοπρεπώς.

Οι εκπρόσωποι της ελληνικής αναπηρικής οικογένειας εξομολογούνται και τους φόβους τους για το μέλλον που διαγράφεται αβέβαιο, με ολοένα και περισσότερα έξοδα για φάρμακα και ιατρικές εξετάσεις να επιβαρύνουν την τσέπη τους, την ώρα που οι πόροι τους εξανεμίζονται από τις μειώσεις μισθών και συντάξεων και τα δυσβάσταχτα χαράτσια του υπουργείου Οικονομικών.

"Οι ορίζοντες μείωσης μισθών και συντάξεων μας οδηγούν στην εξαθλίωση και την επαιτεία. Σκέφτηκε κανείς το κόστος ζωής ενός ανάπηρου σήμερα στην Ελλάδα; Θέλουμε ποιότητα ζωής και προστασία του δημόσιου χρήματος. Να μην κερδοσκοπεί κανείς σε βάρος μας.

Καταγγέλλουμε τους ανάπηρους "μαϊμού", αλλά δεν φταίμε γι αυτούς, δεν πιστοποιούμε εμείς την αναπηρία. Οι πολιτικοί - "μαϊμού" όμως αποτελούν τη μεγάλη πληγή της χώρας και σε αυτούς θα απαντήσουμε στις εκλογές", ξεσπά ο κ. Γιάννης Βαρδακαστάνης.
Και συνεχίζει: "Από δεσμεύσεις υπουργών χορτάσαμε. Υλοποίηση να δούμε. Είμαστε αντίθετοι στο νέο Κανονισμό Εκτίμησης Βαθμού Αναπηρίας και ζητάμε την ανάκλησή του, καθώς είναι ένας κανονισμός - "Προκρούστης" της αναπηρίας. Θέλουμε φως και η διαφάνεια παντού. Το σκοτάδι και η αδιαφάνεια διαιωνίζουν τη διαπλοκή και τη διαφθορά.
Ζητάμε εδώ και χρόνια να συνταχθεί εθνικό μητρώο αναπήρων, να δημοσιοποιούνται τα ονόματα όσων λαμβάνουν προνοιακό επίδομα"

Επιδόματα.
Πρόκειται για 210.000 άτομα που λαμβάνουν από 350 έως 720 ευρώ μηνιαίως και το ανάλγητο "κοινωνικό" κράτος έφτασε στο σημείο να συμπεριλάβει αυτά τα επιδόματα στον υπολογισμό της έκτακτης εισφοράς παρότι είναι εξ ορισμού μη φορολογήσιμα.

Αντιδρώντας σε αυτό το μέτρο η Ομοσπονδία Ατόμων με Σκλήρυνση κατά Πλάκας κατέθεσε προσφυγή κατά του υπουργείου Οικονομικών.
"Η Πολιτεία μας τιμωρεί, η κοινωνία μας κοιτά με μισό μάτι - σαν να μας λέει: αφού είσαι ανάπηρος κάτσε σπίτι σου - και σαν να μην έφταναν αυτά αντιμετωπίζουμε και προβλήματα στην πιστοποίηση της αναπηρίας μας", επισημαίνει ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας κ. Θεοδωράκης.
Και εξηγεί: "Η σκλήρυνση κατά πλάκας εμφανίζει εξάρσεις και υφέσεις. Έτσι όταν ο ασθενής καλείται να αξιολογηθεί από τις υγειονομικές επιτροπές του Κέντρου Πιστοποίησης Αναπηρίας, αν βρίσκεται σε περίοδο ύφεσης και δεν έχει συμπτώματα κινδυνεύει να χαρακτηριστεί ανάπηρος "μαϊμού".
Ο κίνδυνος αυτός οφείλεται στο ότι στις επιτροπές του ΚΕΠΑ δε παρίσταται νευρολόγος, που είναι ο καθ ύλην αρμόδιος για να πιστοποιήσει τη νόσο".
Παρότι η έλευση νέων φαρμάκων διευκολύνει την αντιμετώπιση των προβλημάτων υγείας, τα ΑμεΑ φοβούνται πως στο μέλλον δεν θα έχουν πρόσβαση στις καινοτόμους θεραπείες.
"Ήδη καλούμαστε να πληρώσουμε κάποια σκευάσματα και ιατρικές εξετάσεις από την τσέπη μας", επισημαίνει από την πλευρά του ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Θαλασσαιμίας, κ. Βασίλης Δήμος και εξηγεί:
"Με την εφαρμογή της αρνητικής λίστας στα φάρμακα εξαιρέθηκαν κάποια σκευάσματα (βιταμίνες, αντιοξειδωτικά, ορμονοθεραπείες), που είναι απαραίτητα στους θαλασσαιμικούς ασθενείς, γεγονός που μας επιβαρύνει με 80 ευρώ μηνιαίως".

Συνέπειες.
"Αν δεν τα λάβουμε, θα παρουσιάσουμε γρηγορότερα επιπλοκές και θα χρειαστούμε νοσηλεία, οπότε η επιβάρυνση για το δημόσιο κορβανά θα είναι πολύ μεγαλύτερη από το κόστος των σκευασμάτων.
Ακόμα πιο σοβαρό πρόβλημα έχει προκύψει με το νέο κανονισμό του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ), σύμφωνα με τον οποίο οι εξετάσεις που δεν γίνονται σε δημόσια νοσοκομεία ή ιατρεία ΙΚΑ υποχρεώνουν τον ασθενή σε συμμετοχή 15%.
Οι θαλασσαιμικοί υποβάλλονται τακτικά σε τέτοιου είδους εξετάσεις που είναι πολύ εξειδικευμένες και γίνονται μόνο σε ιδιωτικά ιατρικά κέντρα, οπότε αν κάποιος δεν έχει να πληρώσει τη συμμετοχή θα σταματήσει να τις κάνει και θα επιδεινωθεί η υγεία του.

Κι όλα αυτά συμβαίνουν την ώρα που εξανεμίζονται οι τελευταίες προοπτικές επαγγελματικής αποκατάστασης, γεγονός που οδηγεί τους ασθενείς στον κοινωνικό αποκλεισμό"
asvolou@e-typos.com


Read more: http://www.i-diadromi.com/2011/12/blog-post_5481.html#ixzz1gnlFn4Ra

1 σχόλιο:

 1. ˛°_██_*˚°。°/♥ \*˚°。°*。°*★*˚°。°*。°*★*˚°。°*。°*★
  ˛. (´• ̮•)*.。*/♫.♫\*˛.*˛_Π_____*˚°。*。°*❤*˚°。°*。°*★
  .°( . • . ) ˛°./• '♫ ' •\.˛*./______/~\*˚°。°*。°*°*❤ ˚°*★
  *(...'•'.. ) *˛╬╬╬╬╬˛°.|田田❤|門|╬╬╬╬╬*˚°。°*。°* ♥

  Χρόνια Πολλά Καλά Χριστούγεννα

  ΑπάντησηΔιαγραφή