Ο «Σύλλογος Γονέων και Φίλων Αθλητών Α.Μ.Ε.Α» ιδρύθηκε το 2008 στην Θεσσαλονίκη. Σκοπός του συλλόγου είναι η καλυτέρευση της ζωής των αθλητών Α.Μ.Ε.Α, η αποφυγή του κοινωνικού αποκλεισμού τους, η καλλιέργεια του αθλητικού πνεύματος και η ανάπτυξη της κοινωνικής αλληλεγγύης μεταξύ των αθλητών αλλά και με άλλα μέλη και φορείς της κοινωνίας. Ο σύλλογος πραγματοποιεί τους στόχους του με τη διοργάνωση αθλητικών αγώνων, διαλέξεων, ομιλιών κ.λ.π

Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου 2011

Έλεγχοι για τα επιδόματα των ΑμεΑ


  
Εγκύκλιο προς 100 ιδρύματα όλης της χώρας απέστειλε ο υφυπουργός Υγείας κ. Μ. Μπόλαρης, ζητώντας να γίνει έως τις 15 Σεπτεμβρίου έλεγχος για τα άτομα με ειδικές ανάγκες που φιλοξενούνται εκεί και τι είδους επιδόματα λαμβάνουν αυτοί, αλλά και οι οικογένειές τους.

Αφορμή για τον έλεγχο, όπως εξήγησε ο κ. Μπόλαρης είναι ότι πολλές οικογένειες που έχουν μέλη με ειδικές ανάγκες, αφήνουν τα παιδιά τους στα Ιδρύματα, αλλά διεκδικούν τα ειδικά επιδόματα που προορίζονται για τις οικογένειες των αναπήρων. Και ποια είναι αυτά; Πέραν ενός ποσού και φορολογικών μειώσεων, δικαιούνται αυτοκίνητα με κόκκινες πινακίδες (οι λεγόμενες «ΑΜΟ» - με χαμηλή φορολογία για την αγορά του αυτοκινήτου) και γρήγορη σύνταξη για τους γονείς.


Ο έλεγχος θα γίνει εξονυχιστικός, αφού η Πολιτεία και κατ΄ επέκταση οι φορολογούμενοι δεν είναι διατεθειμένοι να πληρώνουν για τις οικογένειες που παρατούν τα παιδιά τους σε διάφορα ιδρύματα. Από τα περίπου 100 που υπάρχουν σ΄όλη τη χώρα, τα 30 διαθέτουν τέτοιες περιπτώσεις, συμπλήρωσε ο υφυπουργός.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου