Ο «Σύλλογος Γονέων και Φίλων Αθλητών Α.Μ.Ε.Α» ιδρύθηκε το 2008 στην Θεσσαλονίκη. Σκοπός του συλλόγου είναι η καλυτέρευση της ζωής των αθλητών Α.Μ.Ε.Α, η αποφυγή του κοινωνικού αποκλεισμού τους, η καλλιέργεια του αθλητικού πνεύματος και η ανάπτυξη της κοινωνικής αλληλεγγύης μεταξύ των αθλητών αλλά και με άλλα μέλη και φορείς της κοινωνίας. Ο σύλλογος πραγματοποιεί τους στόχους του με τη διοργάνωση αθλητικών αγώνων, διαλέξεων, ομιλιών κ.λ.π

Σάββατο, 5 Μαρτίου 2011

Επιχορήγηση των Δήμων για την καταβολή προνοιακών και διατροφικών επιδομάτων

Εκδόθηκαν οι διευκρινιστικές εγκύκλιοι από το υπουργείο Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και υπεγράφησαν και οι αποφάσεις επιχορήγησης των Δήμων και Περιφερειών ώστε να προχωρήσει η καταβολή των προνοιακών και διατροφικών επιδομάτων.

Την καθησυχαστική αυτή απάντηση δίνει ο υφυπουργός Γιώργος Ντόλιος στους βουλευτές του ΛΑΟΣ Αθανάσιο Πλεύρη και Άδωνη Γεωργιάδη, οι οποίοι είχαν καταθέσει σχετική ερώτηση στη Βουλή, μεταφέροντας την αγωνία και ανησυχία της Εθνικής Συνομοσπονδίας των Ατόμων Με Ειδικές Ανάγκες (ΑΜεΑ) για την έγκαιρη καταβολή του επιδόματος κίνησης και του διατροφικού επιδόματος νεφροπαθών τελικού σταδίου.

Με έγγραφό του που διαβιβάστηκε στη Βουλή, ο υφυπουργός Εσωτερικών υπενθυμίζει ότι με την ψήφιση του «Καλλικράτη», η καταβολή επιδομάτων σε ΑΜεΑ και η έκδοση αποφάσεων κοινωνικής προστασίας ανήκουν στις πρόσθετες αρμοδιότητες των Δήμων από 1.1.2001.

Το υπουργείο Εσωτερικών, ενημερώνει επιπλέον ο κ. Ντόλιος, έχει εκδώσει αναλυτικές εγκυκλίους με τις οποίες δίνονται σαφείς οδηγίες και κατευθύνσεις για την άσκηση μεταξύ άλλων αρμοδιοτήτων, και των αρμοδιοτήτων που αφορούν στη χορήγηση προνοιακών επιδομάτων.

Ο κ. Ντόλιος αναφορικά με την καταβολή των προνοιακών επιδομάτων, ενημερώνει επίσης τους βουλευτές του ΛΑΟΣ ότι εκδόθηκε η εγκύκλιος με την οποία ζητήθηκαν εγκαίρως αναλυτικά στοιχεία τόσο για τις κατηγορίες των επιδομάτων όσο και για τον αριθμό των δικαιούχων κάθε κατηγορίας αλλά και του αντίστοιχου κόστους.

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου