Ο «Σύλλογος Γονέων και Φίλων Αθλητών Α.Μ.Ε.Α» ιδρύθηκε το 2008 στην Θεσσαλονίκη. Σκοπός του συλλόγου είναι η καλυτέρευση της ζωής των αθλητών Α.Μ.Ε.Α, η αποφυγή του κοινωνικού αποκλεισμού τους, η καλλιέργεια του αθλητικού πνεύματος και η ανάπτυξη της κοινωνικής αλληλεγγύης μεταξύ των αθλητών αλλά και με άλλα μέλη και φορείς της κοινωνίας. Ο σύλλογος πραγματοποιεί τους στόχους του με τη διοργάνωση αθλητικών αγώνων, διαλέξεων, ομιλιών κ.λ.π

Πέμπτη 31 Μαρτίου 2011

Εισαγωγή των υποψηφίων ΑμεΑ σε ΑΕΙ και ΤΕΙ χωρίς εξετάσεις

Διαδικασία εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση ατόμων που πάσχουν από σοβαρές παθήσεις, σε ποσοστό 5% καθ΄ υπέρβαση του αριθμού εισακτέων, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 35 του ν. 3794/2009 (ΦΕΚ 156 Α΄/4-9-2009)



Οι υποψήφιοι αυτοί καλούνται να συγκεντρώσουν όλα τα απαιτούμενα δικαιολογητικά τους, ξεκινώντας από το Πιστοποιητικό Διαπίστωσης της πάθησής τους, προκειμένου να διευκολυνθούν στην έγκαιρη απόκτησή του, ώστε να γνωρίζουν εάν θα έχουν δικαίωμα εισαγωγής χωρίς εξετάσεις με την πιστοποίηση της πάθησής τους και να μην καθυστερήσει η εγγραφή τους, αν έχουν τις απαιτούμενες προϋποθέσεις.

Υποψήφιοι είναι οι μαθητές της τελευταίας τάξης ΓΕΛ και ΕΠΑΛ, κάτοχοι τίτλου απόλυσης Λυκείου ή αντίστοιχου σχολείου της ημεδαπής ή Έλληνες κάτοχοι τίτλου απόλυσης ξένου Λυκείου ή αντίστοιχου σχολείου της αλλοδαπής.

Οι υποψήφιοι αυτοί καταθέτουν στις επταμελείς Επιτροπές οι οποίες έχουν οριστεί με απόφαση του ΚΕΣΥ και λειτουργούν στα Νοσοκομεία που αναφέρονται παρακάτω για τη διαπίστωση της πάθησης για εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 35 του ν. 3794/09 τα δικαιολογητικά:



α) αίτηση (υπόδειγμα αίτησης υπάρχει στην ιστοσελίδα του ΥΠΔΒΜ http://www.minedu.gov.gr , στην επιλογή ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ/Υποψήφιοι με σοβαρές παθήσεις/Έγγραφα Εξετάσεων Υποψηφίων με σοβαρές παθήσεις)

β) ιατρικές γνωματεύσεις από Δημόσιο Νοσοκομείο οι οποίες φέρουν σφραγίδα Διευθυντού είτε Κλινικής ΕΣΥ ή Εργαστηρίου ή Πανεπιστημιακού Τμήματος αντίστοιχα και

γ) φωτοαντίγραφο αστυνομικής ταυτότητας.



Επισημαίνεται ότι στις περιπτώσεις των παθήσεων που απαιτούν διαπίστωση συγκεκριμένου ποσοστού αναπηρίας (υποψήφιοι με μειωμένη οπτική οξύτητα με ποσοστό αναπηρίας άνω του 85% ή με κινητικά προβλήματα οφειλόμενα σε αναπηρία άνω του 67%) οι υποψήφιοι συνυποβάλλουν τη σχετική γνωμάτευση από Α´/θμια ή Β´/θμια Υγειονομική Επιτροπή, όπου θα αναγράφεται το ποσοστό αναπηρίας του υποψηφίου.



ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ:

1. Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ

2. Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης «ΑΧΕΠΑ»

3. Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης «ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ»

4. Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης «ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ»

5. Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

6. Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο ΛΑΡΙΣΑΣ

7. Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο ΠΑΤΡΩΝ

8. Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

9. Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών «Γ. ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ»

10. Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών «ΚΟΡΓΙΑΛΕΝΕΙΟ-ΜΠΕΝΑΚΕΙΟ» Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός

11. Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών «ΛΑΪΚΟ»

12. Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών «Ο ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ»

13. Γενικό Νοσοκομείο Νίκαιας Πειραιά «Ο ΑΓΙΟΣ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΩΝ»

14. Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο «ΑΤΤΙΚΟΝ»



Για διευκόλυνση και αποφυγή κάθε ταλαιπωρίας τόσο του ίδιου του υποψηφίου όσο και των Επιτροπών, οι υποψήφιοι θα πρέπει να απευθύνονται σε ένα και μόνο Νοσοκομείο από τα αναφερόμενα για την έκδοση τόσο των ιατρικών γνωματεύσεων όσο και την τελική διαπίστωση και έκδοση των πιστοποιητικών.

Το χρονικό διάστημα στο οποίο οι υποψήφιοι θα υποβάλουν στις Επιτροπές των ως άνω Νοσοκομείων τα αναφερόμενα δικαιολογητικά ορίζεται για φέτος από 3 Μαρτίου μέχρι και 15 Μαρτίου 2011. Τα δικαιολογητικά αυτά μπορεί να υποβληθούν από τον ίδιο τον υποψήφιο ή νόμιμα εξουσιοδοτημένο εκπρόσωπό του. Επίσης, μπορούν να αποσταλούν ταχυδρομικώς με συστημένη επιστολή ή ταχυμεταφορά. Το εμπρόθεσμο της αίτησης στην περίπτωση αυτή κρίνεται από την ημερομηνία της ταχυδρομικής σήμανσης.

Επισημαίνεται ακόμη ότι οι υποψήφιοι που έχουν ήδη αποκτήσει Πιστοποιητικό Διαπίστωσης της πάθησης από τις ειδικές επταμελείς Επιτροπές των προαναφερομένων Νοσοκομείων, το οποίο αναγράφει επακριβώς και ολογράφως την πάθηση του υποψηφίου, όπως αυτή αναφέρεται ακριβώς στο άρθρο 35 του ν. 3794/2009 (ΦΕΚ 156 Α΄/4-9-2009) με τον αντίστοιχο κωδικό (όπως αναγράφεται στον επισυναπτόμενο πίνακα), δε χρειάζεται να προσέλθουν εκ νέου στις ειδικές επταμελείς Επιτροπές για την απόκτηση του εν λόγω Πιστοποιητικού, αλλά θα χρησιμοποιήσουν το Πιστοποιητικό που ήδη κατέχουν.



Β. Μετά την απόκτηση του Πιστοποιητικού Διαπίστωσης της πάθησης για εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, σε ποσοστό 5%, οι υποψήφιοι θα κληθούν να υποβάλουν αίτηση-μηχανογραφικό δελτίο προτιμήσεων σε Λύκειο της επιλογής τους. Η διαδικασία υποβολής των αιτήσεων-μηχανογραφικών δελτίων θα ανακοινωθεί με νεότερη εγκύκλιο, η οποία θα αποσταλεί στα σχολεία και θα αναρτηθεί προς ενημέρωση στο διαδίκτυο.

Τηλέφωνα επικοινωνίας με την αρμόδια υπηρεσία του ΥΠΔΒΜΘ, που είναι η ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ: 210-3442100, 3442101, 3442099, 3442703.


 
Α. Το Υπουργείο Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων ανακοινώνει ότι οι υποψήφιοι οι οποίοι πάσχουν από σοβαρές παθήσεις και έχουν δικαίωμα εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, σε ποσοστό θέσεων 5% κατά το ακαδημαϊκό έτος 2011-2012, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 35 του ν. 3794/2009 (ΦΕΚ 156 Α΄/4-9-2009), καλούνται να απευθυνθούν σε μία από τις ειδικές επταμελείς Επιτροπές που έχουν συσταθεί στα Δημόσια ή Πανεπιστημιακά Νοσοκομεία που αναφέρονται παρακάτω, προκειμένου να αποκτήσουν το Πιστοποιητικό Διαπίστωσης της πάθησής τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου