Ο «Σύλλογος Γονέων και Φίλων Αθλητών Α.Μ.Ε.Α» ιδρύθηκε το 2008 στην Θεσσαλονίκη. Σκοπός του συλλόγου είναι η καλυτέρευση της ζωής των αθλητών Α.Μ.Ε.Α, η αποφυγή του κοινωνικού αποκλεισμού τους, η καλλιέργεια του αθλητικού πνεύματος και η ανάπτυξη της κοινωνικής αλληλεγγύης μεταξύ των αθλητών αλλά και με άλλα μέλη και φορείς της κοινωνίας. Ο σύλλογος πραγματοποιεί τους στόχους του με τη διοργάνωση αθλητικών αγώνων, διαλέξεων, ομιλιών κ.λ.π

Παρασκευή 8 Απριλίου 2011

Ξιφασκία με αμαξίδιο-Ασημένιο μετάλλιο ο Πυλαρινός στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Μάλαγας


Νέο σημαντικό βήμα πρόκρισης για τους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου, έκανε ο Γεράσιμος Πυλαρινός.

Ο πέμπτος Παραολυμπιονίκης του Πεκίνου, κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στη σπάθη (κατηγορία Α) στο Παγκόσμιο Κύπελλο ξιφασκίας με αμαξίδιο που διεξήχθη στη Μάλαγα.

Ο Πυλαρινός, ο οποίος μετά τη νέα του επιτυχία σε παγκόσμιο κύπελλο (ήταν «χρυσός» στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Λονάτο το 2010) κατέχει τη δεύτερη θέση στην παγκόσμια κατάταξη του συγκεκριμένου όπλου, στα προημιτελικά απέκλεισε τον Γάλλο Σιτέρν, στα ημιτελικά τον Γάλλο Ελασίν και τον Ουκρανό Τσέντρικ, όμως στον τελικό ηττήθηκε 15-7 από τον Γάλλο Ρόμπερτ Νόμπλ με αποτέλεσμα να ανέβει στο δεύτερο σκαλί του βάθρου των νικητών.

«Είναι μια ιδιαίτερα δύσκολη περίοδος για τον ελληνικό αθλητισμό, σε όλα τα επίπεδα, αλλά προσπαθούμε να αντισταθούμε χαρίζοντας στη χώρα μας τις διακρίσεις που λείπουν.

Είμαι ικανοποιημένος από την παρουσία μου στη Μάλαγα, αν και πιστεύω ότι θα μπορούσα να φτάσω και στην κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου», είπε ο Πυλαρινός.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου