Ο «Σύλλογος Γονέων και Φίλων Αθλητών Α.Μ.Ε.Α» ιδρύθηκε το 2008 στην Θεσσαλονίκη. Σκοπός του συλλόγου είναι η καλυτέρευση της ζωής των αθλητών Α.Μ.Ε.Α, η αποφυγή του κοινωνικού αποκλεισμού τους, η καλλιέργεια του αθλητικού πνεύματος και η ανάπτυξη της κοινωνικής αλληλεγγύης μεταξύ των αθλητών αλλά και με άλλα μέλη και φορείς της κοινωνίας. Ο σύλλογος πραγματοποιεί τους στόχους του με τη διοργάνωση αθλητικών αγώνων, διαλέξεων, ομιλιών κ.λ.π

Τρίτη, 16 Νοεμβρίου 2010

Κλείνουν» τα κολυμβητήρια της Θεσσαλονίκης

Μάταια περίμεναν τη χρηματοδότηση απ' τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού οι παράγοντες του υγρού στίβου της Θεσσαλονίκης για να ρυθμιστεί το χρέος, ύψους 440 χιλιάδων ευρώ, προς την εταιρία φυσικού αερίου που «ζεσταίνει» τα δύο μεγαλύτερα κολυμβητήρια της πόλης, το Ποσειδώνιο και το Εθνικό. Τη Δευτέρα, διαπιστώθηκε ότι η παροχή έχει «κοπεί» και ότι το απόθεμα στις δεξαμενές αρκεί για 1-2 ημέρες λειτουργίας ακόμη.


Υπό την απειλή του "κλεισίματος" των πισινών και της διακοπής της δραστηριότητας συλλόγων και πολιτών ήδη έχουν προγραμματιστεί συναντήσεις των παραγόντων του υγρού στίβου της Θεσσαλονίκης (Μυλώσης, Παπαλιάς, Μιτελούδης, Παπαδόπουλος κ.α.), αλλά και των προπονητών από αρκετούς συλλόγους.

Μάλιστα, οι σύλλογοι σκέφτονται να κάνουν και συλλαλητήριο για να προβάλλουν το μέγεθος του προβλήματος, που είναι τεράστιο εδώ και πολύ καιρό.

Η κατάσταση δεν είναι καλύτερη και σε άλλα κολυμβητήρια της πόλης (π.χ. Νεάπολης, Τούμπας) παρά τις διαβεβαιώσεις των επικεφαλής της Γ. Γ. Α. ότι το πρόβλημα θα διευθετηθεί, με τη σημείωση της μεγάλης οικονομικής δυσχέρειας που αντιμετωπίζει.

Να σημειωθεί ότι στο Ναυταθλητικό Κέντρο, στο οποίο ανήκουν το Ποσειδώνιο και το Εθνικό, όπου αθλούνται 2500 αθλητές και πολίτες, ακόμη δεν υπάρχει διορισμένη διοικούσα επιτροπή ενώ ο πρόεδρος Τάκης Αφεντουλίδης έχει παραιτηθεί το... Μάιο!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου