Ο «Σύλλογος Γονέων και Φίλων Αθλητών Α.Μ.Ε.Α» ιδρύθηκε το 2008 στην Θεσσαλονίκη. Σκοπός του συλλόγου είναι η καλυτέρευση της ζωής των αθλητών Α.Μ.Ε.Α, η αποφυγή του κοινωνικού αποκλεισμού τους, η καλλιέργεια του αθλητικού πνεύματος και η ανάπτυξη της κοινωνικής αλληλεγγύης μεταξύ των αθλητών αλλά και με άλλα μέλη και φορείς της κοινωνίας. Ο σύλλογος πραγματοποιεί τους στόχους του με τη διοργάνωση αθλητικών αγώνων, διαλέξεων, ομιλιών κ.λ.π

Τετάρτη 17 Νοεμβρίου 2010

Διευκρινίσεις για μετρικό αποκλεισμό των ΑΜΕΑ από σχολές ΑΕΙ

Απάντηση του υπουργείου Παιδείας στην ανακοίνωση της Συνομοσπονδίας ΑΜΕΑ για τον αποκλεισμό ΑΜΕΑ από διάφορες σχολές.
Σχετικά με τα όσα ανακοίνωσε χθες η Συνομοσπονδία ΑΜΕΑ για τον αποκλεισμό ΑΜΕΑ από διάφορες σχολές, το υπουργείο Παιδείας απάντησε σήμερα τονίζοντας ότι όλοι οι προηγούμενοι νόμοι που ρύθμιζαν την κατ' εξαίρεση εισαγωγή ατόμων με σοβαρές παθήσεις, προέβλεπαν τη δυνατότητα αποκλεισμού των σχολών που, λόγω της φύσης της πάθησης σε σχέση με την επιστήμη, δεν μπορούν να παρακολουθήσουν. Πέραν όμως από τη σοβαρότητα της πάθησης υπάρχουν και περιπτώσεις σχολών που αποκλείουν υποψηφίους ορισμένων παθήσεων λόγω έλλειψης υποδομών.
Συγκεκριμένα, στην ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας επισημαίνεται: «Τα προηγούμενα χρόνια δεν ήταν σε γνώση του υπουργείου ποιοι αποκλείονταν και για ποιους λόγους, αφού οι υποψήφιοι υπέβαλαν τα δικαιολογητικά τους στις ίδιες τις σχολές.
Μέχρι στιγμής, από την ημέρα ανάρτησης του μηχανογραφικού, δεν έχει υπάρξει διαμαρτυρία υποψηφίου για αποκλεισμό λόγω της πάθησής του.
Στο μηχανογραφικό αυτό δόθηκε η δυνατότητα στους υποψηφίους να δηλώσουν όσες σχολές επιθυμούν (εκτός από τις σχολές που αποκλείονται λόγω της πάθησής τους) και όχι ανά κατεύθυνση. Δηλαδή, δόθηκε με το μηχανογραφικό μεγάλη δυνατότητα επιλογών και επομένως δεν φαίνεται να επηρεάζει τους ίδιους τους υποψηφίους (περίπου 1.300) ο αποκλεισμός μερικών σχολών».

www.kathimerini.grμε πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου