Ο «Σύλλογος Γονέων και Φίλων Αθλητών Α.Μ.Ε.Α» ιδρύθηκε το 2008 στην Θεσσαλονίκη. Σκοπός του συλλόγου είναι η καλυτέρευση της ζωής των αθλητών Α.Μ.Ε.Α, η αποφυγή του κοινωνικού αποκλεισμού τους, η καλλιέργεια του αθλητικού πνεύματος και η ανάπτυξη της κοινωνικής αλληλεγγύης μεταξύ των αθλητών αλλά και με άλλα μέλη και φορείς της κοινωνίας. Ο σύλλογος πραγματοποιεί τους στόχους του με τη διοργάνωση αθλητικών αγώνων, διαλέξεων, ομιλιών κ.λ.π

Κυριακή 28 Νοεμβρίου 2010

Βράβευση του Γιώργου Μαθά

Ο σύλλογος μας στην εκδήλωση βράβευσε κζι τον Γιώργο Μαθά προπονητή κολύμβησης και υπεύθυνο ανάπτυξης αθλητισμού ΑΜΕΑ Β. Ελλάδας.

Ο Γιώργος είναι πτυχιούχος του Τμήματος Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Πανεπιστημίου Αθηνών και διαθέτει μεταπτυχιακό τίτλο επιπέδου Μάστερ από πανεπιστήμιο του Βελγίου.
Ο Γιώργος ειδικεύεται στην προπόνηση αθλητών με αναπηρία, οι οποίοι έχουν διακριθεί σε εθνικό ή διεθνές επίπεδο. Η ενασχόλησή του, όμως, με τη μαραθώνια κολύμβηση, με την οποία ασχολείται από το 1983, του έχει χαρίσει πολλές διακρίσεις. Ο Γιώργος έχει ολοκληρώσει τον διάπλου μήκους 26 χλμ στον Τορωναίο κόλπο 10 φορές, έχει κολυμπήσει τη Λίμνη της Ζυρίχης, το γύρο του Μανχάτταν, τον διάπλου του νησιού Στάρι Γκραντ στην Αδριατική, τη λίμνη Γουίντερμερ στη Βόρεια Αγγλία. Ο Γιώργος έχει συμμετάσχει στην ομάδα της σκυταλοδρομίας Θεσσαλονίκης – Σκοπέλου και έχει λάβει μέρος σε 24ωρο αγώνα σε πισίνα στη Θεσσαλονίκη.
Ο Γιώργος διέπλευσε το στενό της Μάγχης, το 1998, και για το επίτευγμά του αυτό βραβεύτηκε ως ένας από τους καλύτερους αθλητές της χρονιάς το 1999.. Είναι ο πρώτος Έλληνας που ολοκληρώνει επίσημα τον διάπλου της Μάγχης τα τελευταία χρόνια, μετά τον Ιάσωνα Ζηργάνο, που κολύμβησε τη Μάγχη πριν από περίπου 50 χρόνια

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου