Ο «Σύλλογος Γονέων και Φίλων Αθλητών Α.Μ.Ε.Α» ιδρύθηκε το 2008 στην Θεσσαλονίκη. Σκοπός του συλλόγου είναι η καλυτέρευση της ζωής των αθλητών Α.Μ.Ε.Α, η αποφυγή του κοινωνικού αποκλεισμού τους, η καλλιέργεια του αθλητικού πνεύματος και η ανάπτυξη της κοινωνικής αλληλεγγύης μεταξύ των αθλητών αλλά και με άλλα μέλη και φορείς της κοινωνίας. Ο σύλλογος πραγματοποιεί τους στόχους του με τη διοργάνωση αθλητικών αγώνων, διαλέξεων, ομιλιών κ.λ.π

Τρίτη, 23 Νοεμβρίου 2010

Διαμαρτυρία ΑμεΑ για το Ανοιχτό Πανεπιστήμιο

«Διερωτάται κανείς γιατί το Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο έσπευσε, χωρίς να το επιβάλλει η κείμενη νομοθεσία, να ζητήσει Πιστοποιητικό Αναπηρίας από τις εν λόγω Υγειονομικές Επιτροπές οι οποίες έπρεπε να συγκροτηθούν έως το τέλος Σεπτεμβρίου 2010 και εξέταζαν τα δικαιολογητικά των υποψηφίων από τις 4-10-2010 έως τις 20-10-2010. Εν ολίγοις το Ε.Α.Π. ζητάει την κατάθεση δικαιολογητικών από Επιτροπές οι οποίες δεν λειτουργούν. Εύλογα λοιπόν θέτει σε ανησυχία τους υποψηφίους, οι οποίοι δεν γνωρίζουν τη τύχη των αιτήσεων τους με τις οποίες έχουν ήδη καταθέσει τα δικαιολογητικά που ζητούνταν με την αρχική πρόσκληση».

Όλα τα παραπάνω αναφέρονται σε επιστολή που απέστειλαν προς την υπουργό Παιδείας, Άννα Διαμαντοπούλου, τα μέλη της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία.

Με τον τρόπο αυτό εξέφρασαν την ανησυχία τους για το γεγονός ότι δεν έγιναν δεκτά τα πιστοποιητικά αναπηρίας στα προπτυχιακά προγράμματα Σπουδών του Ανοιχτού Πανεπιστημίου Πατρών.

Τα πιστοποιητικά τα είχαν ήδη καταθέσει οι υποψήφιοι και τους ζητήθηκε να καταθέσουν πιστοποιητικό αναπηρίας της Επταμελούς Επιτροπής που προβλέπεται από το νόμο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου