Ο «Σύλλογος Γονέων και Φίλων Αθλητών Α.Μ.Ε.Α» ιδρύθηκε το 2008 στην Θεσσαλονίκη. Σκοπός του συλλόγου είναι η καλυτέρευση της ζωής των αθλητών Α.Μ.Ε.Α, η αποφυγή του κοινωνικού αποκλεισμού τους, η καλλιέργεια του αθλητικού πνεύματος και η ανάπτυξη της κοινωνικής αλληλεγγύης μεταξύ των αθλητών αλλά και με άλλα μέλη και φορείς της κοινωνίας. Ο σύλλογος πραγματοποιεί τους στόχους του με τη διοργάνωση αθλητικών αγώνων, διαλέξεων, ομιλιών κ.λ.π

Σάββατο 15 Ιανουαρίου 2011

Δικαίωση της Ε.Σ.Α.μεΑ. για το εξέταστρο των 5 ευρώ – Εξαιρούνται τα ΑΜΕΑ

Μετά από την κινητοποίηση και την άμεση παρέμβαση της Ε.Σ.Α.μεΑ. και των φορέων - μελών της στο υπουργείο Υγείας, σχετικά με το εξέταστρο των 5 ευρώ, που επιβλήθηκε στα εξωτερικά ιατρεία των Νοσοκομείων και των Κέντρων Υγείας, το υπουργείο εξέδωσε
επείγουσα εγκύκλιο με την οποία εξαιρεί τους χρόνια πάσχοντες και τα άτομα με αναπηρία από την καταβολή του.
Όπως επισημαίνεται στην εγκύκλιο, «οι χρόνια πάσχοντες (καρκινοπαθείς, νεφροπαθείς, Α.ΜΕ.Α. κλπ.) που προσέρχονται στα Νοσοκομεία και στα Κέντρα Υγείας, στα οποία παρακολουθούνται, δεν επιβαρύνονται της καταβολής του εξέταστρου».
Η Ε.Σ.Α.μεΑ. χαιρετίζει αυτή την εξέλιξη, τονίζοντας ότι παρακολουθεί άγρυπνα οτιδήποτε αφορά τα άτομα με αναπηρία και τις οικογένειές τους και από κοινού με τους φορείς της παρεμβαίνει για την αποφυγή θέσπισης αρνητικών ρυθμίσεων και μέτρων.
Ο αγώνας είναι ακατάπαυστος και ακάματος.

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με τον Πρόεδρο της Ε.Σ.Α.μεΑ. κ.Ι.Βαρδακαστάνη στο κινητό τηλέφωνο 6937157193.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου