Ο «Σύλλογος Γονέων και Φίλων Αθλητών Α.Μ.Ε.Α» ιδρύθηκε το 2008 στην Θεσσαλονίκη. Σκοπός του συλλόγου είναι η καλυτέρευση της ζωής των αθλητών Α.Μ.Ε.Α, η αποφυγή του κοινωνικού αποκλεισμού τους, η καλλιέργεια του αθλητικού πνεύματος και η ανάπτυξη της κοινωνικής αλληλεγγύης μεταξύ των αθλητών αλλά και με άλλα μέλη και φορείς της κοινωνίας. Ο σύλλογος πραγματοποιεί τους στόχους του με τη διοργάνωση αθλητικών αγώνων, διαλέξεων, ομιλιών κ.λ.π

Τετάρτη, 5 Ιανουαρίου 2011

O Ραφαήλ Παπαδόπουλος Αρίστευσε και ως πρόσωπο της χρονιάς

Οταν το περασµένο καλοκαίρι αρίστευσε στις Πανελλαδικές Εξετάσεις, συγκεντρώνοντας 19.952 µόρια (µόλις 48 µόρια λιγότερα από το απόλυτο άριστα), έγινε πρώτο θέµα στις εφηµερίδες.
Ο Κάρολος Παπούλιας τον προσκάλεσε στη δεξίωση για τη Γιορτή της Δηµοκρατίας και ο Πρωθυπουργός ζήτησε να τον συναντήσει τον περασµένο Σεπτέµβριο όταν βρέθηκε στη Θεσσαλονίκη για τα εγκαίνια της Διεθνούς Εκθεσης.

Ο Ραφαήλ Παπαδόπουλος, ο µαθητής µε σπαστική τετραπληγία που αρίστευσε το περασµένο καλοκαίρι στις Πανελλαδικές Εξετάσεις, ψηφίστηκε ως «τοπρόσωπο της χρονιάς» στην ηλεκτρονική ψηφοφορία µέσω της ιστοσελίδας των «ΝΕΩΝ», σφραγίζοντας µε αυτόντον τρόπο µια χρονιά στην οποία δεν προλάβαινε να δέχεται διακρίσεις και συγχαρητήρια.

Φοιτητής πλέον στο Τµήµα Πολιτικών Επιστηµών του ΑΠΘ –την πρώτη επιλογή του στο µηχανογραφικό δελτίο, καθώς, όπως δηλώνει,θέλει να γίνει πολιτικός –, ο Ραφαήλδεν χάνει µάθηµα στο Πανεπιστήµιο. Προσπαθείνα βελτιώνεται στον τζουρά παίζοντας τραγούδια του Μάρκου Βαµβακάρη και δηλώνει έκπληκτος για τη νέα διάκρισή του στην ψηφοφορία των «ΝΕΩΝ».

«Πληροφορήθηκα τυχαία ότι συµπεριλήφθηκα στη λίστα µε τους υποψήφιους για το “πρόσωπο της χρονιάς”, ωστόσο δεν περίµενα να ψηφιστώ, καθώς υπήρχαν πολύ ξεχωριστές προσωπικότητες. Είµαι περήφανος και έκπληκτος από το αποτέλεσµα, είναι πολύ συγκινητικό», λέει ο Ραφαήλ.

Η διάκρισή του στις Πανελλαδικές Εξετάσεις είχε επαναφέρειστο προσκήνιο το ζήτηµα της προσβασιµότητας αναπήρων στα δηµόσια κτίρια, παρ’ όλα αυτά µέχρι σήµερα το Πανεπιστήµιο Θεσσαλονίκης δεν έχει τοποθετήσει αναπηρική ράµπα στο αµφιθέατρο που κάνει µάθηµα ο Ραφαήλ.

«Στην κεντρική αίθουσα υπάρχει σκαλοπάτι για να καθήσεις στα πρώτα έδρανα.
Τόσο η πρυτανεία όσο και οι υπεύθυνοι του τµήµατος έχουν υποσχεθεί ότι το ζήτηµα θα λυθεί µετά τις γιορτές. Προς το παρόν, πάντως, µε βοηθούν συµφοιτητές µου να καθήσω στο αµφιθέατρο», λέει.

Aπογοητευµένος από τις παρατάξεις
περισσότερα http://www.tanea.gr/default.asp?pid=2&ct=1&artid=4611387

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου