Ο «Σύλλογος Γονέων και Φίλων Αθλητών Α.Μ.Ε.Α» ιδρύθηκε το 2008 στην Θεσσαλονίκη. Σκοπός του συλλόγου είναι η καλυτέρευση της ζωής των αθλητών Α.Μ.Ε.Α, η αποφυγή του κοινωνικού αποκλεισμού τους, η καλλιέργεια του αθλητικού πνεύματος και η ανάπτυξη της κοινωνικής αλληλεγγύης μεταξύ των αθλητών αλλά και με άλλα μέλη και φορείς της κοινωνίας. Ο σύλλογος πραγματοποιεί τους στόχους του με τη διοργάνωση αθλητικών αγώνων, διαλέξεων, ομιλιών κ.λ.π

Τετάρτη 5 Ιανουαρίου 2011

Η Ε.Ε. κύρωσε επίσημα την Σύμβαση του ΟΗΕ για τα δικαιώματα των ΑμεΑ

Δυό μέρες πριν τα Χριστούγεννα, στις 23 Δεκεμβρίου 2010, η Ευρωπαϊκή Ένωση επικύρωσε και επίσημα τη Διεθνή Σύμβαση του ΟΗΕ για τα Δικαιώματα των Ατόμων με Αναπηρία . Πρόκειται γιά μιά πράξη με ιστορικό χαρακτήρα, μιάς και είναι η πρώτη στα χρονικά επικύρωση Σύμβασης Ανθρώπινων Δικαιωμάτων από διακυβερνητική ομάδα.

Το ευρωπαϊκό φόρουμ ατόμων με αναπηρία χαρακτηρίζει την επικύρωση της Σύμβασης ως “γεγονός – ορόσημο”, αξιολογώντας δε την σημασία της αναφέρεται σε “μετατόπιση της πολιτικής στην κατεύθυνση επιβολής του σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων όλων των Ευρωπαίων πολιτών”. Σύμφωνα με το φόρουμ , η Ε.Ε. επικυρώνοντας επίσημα την Σύμβαση εξ’ αντικειμένου “έθεσε την αναπηρία στην κορυφή της ατζέντας για τα ανθρώπινα δικαιώματα.”

Αναλύοντας τα σημαίνοντα που η επικύρωση της Σύμβασης συνεπάγεται ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Αναπηρικού Φόρουμ κ. Ιωάννης Βαρδακαστάνης επεσήμανε σε δήλωσή του ότι “η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν πέτυχε μόνο ένα σημαντικό βήμα στην ιστορία της, αλλά έστειλε επίσης ένα θετικό μήνυμα προς τα 11 από τα 27 κράτη μέλη που δεν έχουν επικυρώσει ακόμη την Σύμβαση: ότι είναι πλέον καιρός να δεσμευτούν για τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρίες”.

Επιβάλλεται να επισημανθεί ότι μεταξύ των 11 χωρών που δεν έχουν επικυρώσει την Σύμβαση και το Προαιρετικό της Πρωτόκολλο περιλαμβάνονται τόσο η Ελλάδα όσο και η Κύπρος, παρά τις περί του αντιθέτου επανειλλημμένες διαβεβαιώσεις εκπροσώπων των πολιτικών ηγεσιών τους. Καθίσταται πλέον αυταπόδεικτο ότι αμφότερες οι Ελληνική και Κυπριακή κυβέρνηση, οφείλουν να προχωρήσουν άμεσα στην υλοποίηση της δέσμευσής τους για κύρωση. Καμιά περαιτέρω καθυστέρηση δεν δικαιολογείται

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου