Ο «Σύλλογος Γονέων και Φίλων Αθλητών Α.Μ.Ε.Α» ιδρύθηκε το 2008 στην Θεσσαλονίκη. Σκοπός του συλλόγου είναι η καλυτέρευση της ζωής των αθλητών Α.Μ.Ε.Α, η αποφυγή του κοινωνικού αποκλεισμού τους, η καλλιέργεια του αθλητικού πνεύματος και η ανάπτυξη της κοινωνικής αλληλεγγύης μεταξύ των αθλητών αλλά και με άλλα μέλη και φορείς της κοινωνίας. Ο σύλλογος πραγματοποιεί τους στόχους του με τη διοργάνωση αθλητικών αγώνων, διαλέξεων, ομιλιών κ.λ.π

Σάββατο 30 Οκτωβρίου 2010

Ξυλοδαρμός 25χρονου με νοητικα προβληματα στη Πάτρα

Η καταγγελία περί ξυλοδαρμού ενός 25χρονου με νοητικά προβλήματα στην Πάτρα από τρεις αστυνομικούς το βράδυ της Πέμπτης, προκάλεσε την παρέμβαση της ηγεσίας της Ελληνικής Αστυνομίας. Όπως έγινε γνωστό, το αρχηγείο της ΕΛΑΣ διέταξε έρευνα για να διαπιστωθεί αν αληθεύει η καταγγελία.
Ήδη για το θέμα έχουν καταθέσει τόσο ο 25χρονος, που είναι Άτομο με Ειδικές Ανάγκες (ΑΜΕΑ), όσο και οι συγγενείς του. Αναμένεται μάλιστα να εξεταστεί από ιατροδικαστή, ενώ έχει ενημερωθεί για το θέμα ο αρμόδιος εισαγγελέας Πατρών, για τυχόν διώξεις που μπορεί να ασκηθούν.
Με βάση την καταγγελία του 25χρονου, τρεις αστυνομικοί τον σταμάτησαν για έλεγχο, ενώ περπατούσε στο κέντρο της Πάτρας. Λόγω του προβλήματος υγείας που αντιμετωπίζει, πανικοβλήθηκε και άρχισε να καλεί σε βοήθεια και να απωθεί τα αστυνομικά όργανα. Αποτέλεσμα ήταν οι αστυνομικοί να τον στριμώξουν σε μία γωνία και να αρχίσουν να τον χτυπούν.
Μάλιστα, οι συγγενείς του θύματος, κατέθεσαν ότι υπέστη κάταγμα στο χέρι από τα αλλεπάλληλα χτυπήματα, ενώ φέρει τραύματα στα πλευρά και σε άλλα μέρη του σώματος.
Το περιστατικό έχει προκαλέσει σάλο στην κοινωνία της Πάτρας αφού ο 25χρονος είναι ένας καλοσυνάτος νεαρός που δεν δημιουργεί προβλήματα.

8 σχόλια:

  1. και σε άτομο με σκλήρυνση κατά πλάκας είχε συμβεί παλιότερα, δε θυμάμαι αν ήταν Αθήνα όμως

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτούς τους δολοφόνους δεν τους αντιμετωπίζεις με κατσαρόλες εκτός και αν τις χρησιμοποιήσεις ως όπλο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ως προφυλαξει θα χρειαστουν οι κατσαρολες και οχι σαν οπλα ...........γιατι δεν θα προλαβεις να τις σηκωσεις θα σου επιτεθουν πρωτου κανεις κινηση..................νροπη αυτα δεν τα δειχνουν στα καναλια για ποιο λογο??????????????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Άλλοι όπως φαίνεται έχουν νοητικά προβλήματα και όχι ο 25χρονος...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Είναι γνωστό πως η εκπαίδευσή των αστυνομικών είναι ανεπαρκέστατη... Πολλές φορές φέρονται εξευτελιστικά σε όποιον κρίνουν εντελώς αυθαίρετα ως "ύποπτη" φυσιογνωμία, σε όποιον έχει περίεργο κούρεμα ή δε μοιάζει αρκετά Έλληνας ή δεν είναι ντυμένος σύμφωνα με τα γούστα τους...Εντελώς απαράδεκτο...

    Παρ'όλα αυτά, δημιούργησαν και το σώμα των ειδικών φρουρών που έχουν κυριολεκτικά μηδενική εκπαίδευση και βέβαια οπλοφορούν. Με τα γνωστά αποτελέσματα... Κι όσο θυμάμαι πως η Μπακογιάννη είχε προτείνει να οπλοφορεί και η δημοτική αστυνομία στην Αθήνα...

    Είναι ανατριχιαστική η αδιαφορία των εχόντων την εξουσία για όλα αυτά - αλλά βέβαια για αυτούς ή για τα παιδιά τους είναι εξασφαλισμένη μια τελείως διαφορετική συμπεριφορά, ζουν σε τελείως διαφορετικό κόσμο - ούτε σε λεωφορεία ανεβαίνουν, ούτε σε δημόσια νοσοκομεία ή σχολεία... τι τους νοιάζει?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Παρακαλώ φροντίστε τις μονάδες καταστολής, αυτοί έχουν πραγματικά «ανάγκη». Άλλωστε φέραν κάποτε και τον τίτλο ΜΕΑ. Με Ειδικές Ανάγκες. Ντροπή σου Παπουτσή, παπούτσι που χρειάζεσαι!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. eimai monomos katikos eksoterikoy ...
    ti na pw tropi tropi kai pali tropi ...
    distihos emeis poy menoyme ekso dinoyme kathimerina tin diki mas maxi gia to oti imaste ellines kai panta na dikeologoyme ta adikeologita gia osa simvenoyn stin Elladitsa mas afti poy ta kanoyn afta prepei na treponte poy den timoyn tin stoli poy foroyn ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή