Ο «Σύλλογος Γονέων και Φίλων Αθλητών Α.Μ.Ε.Α» ιδρύθηκε το 2008 στην Θεσσαλονίκη. Σκοπός του συλλόγου είναι η καλυτέρευση της ζωής των αθλητών Α.Μ.Ε.Α, η αποφυγή του κοινωνικού αποκλεισμού τους, η καλλιέργεια του αθλητικού πνεύματος και η ανάπτυξη της κοινωνικής αλληλεγγύης μεταξύ των αθλητών αλλά και με άλλα μέλη και φορείς της κοινωνίας. Ο σύλλογος πραγματοποιεί τους στόχους του με τη διοργάνωση αθλητικών αγώνων, διαλέξεων, ομιλιών κ.λ.π

Πέμπτη 14 Οκτωβρίου 2010

Εγκαινιάστηκε η Ογκολογική Μονάδα Παίδων

Το πρώτο Ογκολογικό Νοσοκομείο Παίδων στην Ελλάδα, εγκαινιάστηκε την Πέμπτη, από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια, παρουσία εκπροσώπου του οικουμενικού πατριαρχείου, του αρχιεπισκόπου Αθηνών κ. Ιερώνυμου, ο οποίος τέλεσε και τον αγιασμό, της προέδρου του «Ιδρύματος για την παιδική ηλικία» στη Γαλλία κ. Anne-Aymone Giscard d΄ Estaing, και ανθρώπων από τον επιστημονικό, πολιτικό, καλλιτεχνικό και δημοσιογραφικό κόσμο.

Το νέο νοσοκομείο, που ονομάστηκε από την πολιτεία «Ογκολογική Μονάδα Παίδων Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη - Ελπίδα», εντάσσεται διοικητικά και λειτουργικά στο νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία» , αλλά, όπως τόνισε η πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων Παιδιών με καρκίνο «Ελπίδα» Μαριάννα Βαρδινογιάννη, κατά την ομιλία της στην τελετή των εγκαινίων, η «Ελπίδα» θα συνεχίσει να είναι παρούσα στο νοσοκομείο, καθώς θα αναλάβει την ψυχολογική υποστήριξη των παιδιών αλλά και την εκπαίδευση του ιατρικού προσωπικού στο Χάρβαρντ και σε άλλα νοσοκομεία του εξωτερικού, ώστε οι γιατροί που θα υπηρετούν σε αυτό να είναι ενήμεροι για τις τελευταίες εξελίξεις στο χώρο του παιδικού καρκίνου.
Η κ. Βαρδινογιάννη στην ομιλία της έκανε αναφορά στη διαδρομή των 20 χρόνων του Συλλόγου Φίλων Παιδιών με καρκίνο «Ελπίδα» . Η αρχή όπως είπε, έγινε με τη Μονάδα Μεταμόσχευσης Μυελού των Οστών, που ιδρύθηκε το 1993 μέσα στο Νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία» . Σε αυτή 520 παιδιά ξανακέρδισαν την ευκαιρία στη ζωή. Ακολούθησε ο πρότυπος Ξενώνας της «Ελπίδας» , όπου 650 οικογένειες και παιδιά που νοσηλεύονται για νεοπλασματικές ασθένειες και κακοήθεις αιματοπάθειες φιλοξενήθηκαν, κατά μέσο όρο για διάστημα δύο ετών, βρίσκοντας σε αυτό «το σπίτι» τους στην Αθήνα.


Σήμερα, είπε η κ. Βαρδινογιάννη, η «Ελπίδα» παραδίδει στο ελληνικό κράτος την Ογκολογική Μονάδα Παίδων. Το νέο νοσοκομείο έχει χτιστεί με τις πλέον σύγχρονες προδιαγραφές και αποτελείται από πέντε κτίρια, τα οποία είναι συνδεδεμένα μεταξύ τους και βρίσκονται σε έκταση 14.930 τ.μ.
Το νοσοκομείο που συνδέεται με το νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία» έχει 138 κλίνες και περιλαμβάνει μεταξύ άλλων μονάδα μεταμόσχευσης μυελού των οστών, ογκολογικές και αιματολογικές νοσηλευτικές μονάδες, 24 κλίνες ημερήσιας νοσηλείας, πέντε κλίνες ημερήσιας νοσηλείας μεταμόσχευσης μυελού των οστών, ιατρείο πόνου, μονάδα ραδιενεργού θεραπείας, διαγνωστικό τμήμα PET, Κέντρο Αιμοδοσίας, τακτικά εξωτερικά ιατρεία, σχολείο, δύο παιδικές χαρές, ξενώνα και αμφιθέατρο.
«Οφείλουμε αναγνώριση στο έργο της κ. Βαρδινογιάννη, διότι, η πολιτεία εκτός από το οικόπεδο που παραχώρησε για την ανέγερση του νοσοκομείου (υπουργείο Εθνικής Αμυνας) δεν υπήρξε συνεπής στις δεσμεύσεις που είχε αναλάβει. Ολες οι υπόλοιπες προσπάθειες και το κόστος κατασκευής είναι δικά της» , ανέφερε ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος στο σύντομο χαιρετισμό του, προσθέτοντας ότι χρειαζόμαστε αποτελεσματικότερη και καλύτερη διοίκηση του συστήματος υγείας με τελικό σκοπό την παροχή υψηλού επιπέδου υπηρεσίες υγείας.
«Παραδίδεται στο ΕΣΥ ένα διαμάντι, πρότυπο για όλη την Ευρώπη» , ανέφερε από την πλευρά της η αναπληρώτρια υπουργός Παιδείας Φώφη Γεννηματά, προσθέτοντας ότι το πιο σημαντικό σε αυτή την ασθένεια είναι να μην χάνεις το θάρρος σου, την αγάπη σου για τη ζωή και αυτό το νοσοκομείο εγγυάται την ελπίδα.
Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων οι υπουργοί Εσωτερικών Γ. Ραγκούσης, Προστασίας του Πολίτη Χ. Παπουτσής, οι αναπληρωτές υπουργοί Εθνικής Αμυνας Π. Μπεγλίτης, Εξωτερικών Μ. Ξενογιαννακοπούλου, ο υφυπουργός Υγείας Χ. Αηδόνης , ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γ. Πεταλωτής οι βουλευτές Μ. Παπαϊωάννου, Σ. Βαλυράκης, Δ. Σιούφας, Ευ. Αντώναρος, Μ. Κεφαλογιάννης, η ανεξάρτητης βουλευτής Ντ. Μπακογιάννη, ο δήμαρχος Αθηναίων Ν. Κακλαμάνης, καθώς και η σύζυγος του πρωθυπουργού Α. Παπανδρέου.

Αναδημοσίευση από Η" Online

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου