Ο «Σύλλογος Γονέων και Φίλων Αθλητών Α.Μ.Ε.Α» ιδρύθηκε το 2008 στην Θεσσαλονίκη. Σκοπός του συλλόγου είναι η καλυτέρευση της ζωής των αθλητών Α.Μ.Ε.Α, η αποφυγή του κοινωνικού αποκλεισμού τους, η καλλιέργεια του αθλητικού πνεύματος και η ανάπτυξη της κοινωνικής αλληλεγγύης μεταξύ των αθλητών αλλά και με άλλα μέλη και φορείς της κοινωνίας. Ο σύλλογος πραγματοποιεί τους στόχους του με τη διοργάνωση αθλητικών αγώνων, διαλέξεων, ομιλιών κ.λ.π

Σάββατο 23 Οκτωβρίου 2010

Ένα όνειρο ετών για την Αθλητική Ένωση Τυφλών “Πυρσός”, έγινε πραγματικότητα

Οι θυσίες, η αποταμίευση και οι στερήσεις 14 ετών των περισσοτέρων μελών της Αθλητικής Eνωσης Τυφλών «Πυρσός» έπιασαν τελικά τόπο, καθώς μόλις πριν από λίγες ημέρες ένα άλλοτε μακρινό όνειρο έγινε πραγματικότητα. Το σωματείο της Θεσσαλονίκης απέκτησε ιδιόκτητο γυμναστήριο (Β. Ολγας 29), στο οποίο κάθε μέλος της Ένωσης, αλλά και όσοι αντιμετωπίζουν προβλήματα τυφλότητας, μπορούν, μαζί με προπονητή-συνοδό, να γυμναστούν, έχοντας στη διάθεσή τους τα κατάλληλα όργανα.

Οι πρωτεργάτες του αθλητικού σωματείου, Μπάμπης Τοκατλίδης, Γιάννης Παπανικολάου, Γιώργος Πολύκαρδος, Στράτος Χατζηαποστολίδης και Νίκος Βουζακίτης δηλώνουν ιδιαίτερα χαρούμενοι, που κατάφεραν να υλοποιήσουν αυτό το βασικό τους στόχο.

“Εδώ και 14 χρόνια, εμείς βρισκόμαστε δίπλα στον αθλητισμό. Μέσα απ’ αυτόν καταφέραμε πάρα πολλά. Κοινωνικοποιηθήκαμε, εκτονωθήκαμε, κάναμε νέες παρέες, ανοίξαμε τα φτερά μας. Δείξαμε στην κοινωνία ότι κι εμείς έχουμε δικαίωμα στη ζωή, παρά το πρόβλημά μας. Ο αθλητισμός για μας είναι τα πάντα και θα συνεχίσουμε να προσφέρουμε στην κοινωνία. Το ευχάριστο είναι ότι η δουλειά μας αποδίδει κι έχουμε καταφέρει να εντάξουμε στο σύλλογό μας πολλά νέα παιδιά”, αναφέρει ο πρόεδρος της Αθλητικής Ενωσης Τυφλών “Πυρσός”, Μπάμπης Τοκατλίδης.

αναδημοσίευση από http://www.express.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου