Ο «Σύλλογος Γονέων και Φίλων Αθλητών Α.Μ.Ε.Α» ιδρύθηκε το 2008 στην Θεσσαλονίκη. Σκοπός του συλλόγου είναι η καλυτέρευση της ζωής των αθλητών Α.Μ.Ε.Α, η αποφυγή του κοινωνικού αποκλεισμού τους, η καλλιέργεια του αθλητικού πνεύματος και η ανάπτυξη της κοινωνικής αλληλεγγύης μεταξύ των αθλητών αλλά και με άλλα μέλη και φορείς της κοινωνίας. Ο σύλλογος πραγματοποιεί τους στόχους του με τη διοργάνωση αθλητικών αγώνων, διαλέξεων, ομιλιών κ.λ.π

Δευτέρα 11 Οκτωβρίου 2010

Δεν χορηγεί το ΙΚΑ τα θεραπευτικά υποδήματα στους διαβητικούς γιατί ο ακρωτηριασμός κοστίζει λιγότερο

Όπως αποκαλύπτουν ΤΑ ΝΕΑ, το μεγαλύτερο ασφαλιστικό ταμείο της Ελλάδας - το οποίο προφανώς πλήρωνε όλα αυτά τα χρόνια και ο ασφαλισμένος που ζητούσε επανειλημένα ειδικά παπούτσια- έκρινε ουσιαστικά ότι δεν μπορεί να του χορηγήσει το αναγκαίο εξάρτημα, γιατί "ήταν πολύ ακριβό". Την καταγγελία κάνει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων – Συλλόγων Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη και προφανώς η περίπτωση που έρχεται στο φως της δημοσιότητας δεν είναι η μόνη.

Το συγκεκριμένο έγγραφο - μνημείο αναλγησίας - αναφέρει ότι “η έκτακτη ειδική επιτροπή της διοίκησης, έπειτα από εμπεριστατωμένη έρευνα κατέληξε στο συμπέρασμα ότι με τη χρήση των διαβητικών παπουτσιών δεν αποφεύγεται ο ακρωτηριασμός του ποδιού απλά καθυστερεί για ένα δύο χρόνια και το αναμενόμενο όφελος θα είναι μικρότερα από το προβλεπόμενο κόστος. Επομένως το συγκεκριμένο είδος δεν χορηγείται από το ίδρυμα". Το έγγραφο είναι υπογεγραμμένο – σύμφωνα με ΤΑ ΝΕΑ – από την προϊσταμένη του τμήματος Μαρία Ελένη Χάρου.

Μετά από αυτή την πρόβλεψη για σίγουρο ακρωτηριασμό, το ΙΚΑ κάνει και τους υπολογισμούς για να εξηγήσει στον ασφαλισμένο ότι έστω και τα δύο χρονια αρτιμέλειας – αν τα πράγματα εξελιχθούν όντως όπως προκαταβολικά κρίνεται από το ΙΚΑ – δεν το συμφέρουν οικονομικά.

“Η προβλεπόμενη ετήσια δαπάνη που θα επιβαρύνει τον προϋπολογισμό του ιδρύματος ανέρχεται ενδεικτικά στο ύψος των 2,5 εκατομμυρίων ευρώ για περίπου 10.000 ασθενείς”, αναφέρεται στο έγγραφο, δείχνοντας πόσο φτηνά αποτιμάται η ανθρώπινη ζωή και η ποιότητα ζωής από ανθρώπους που φροντίζουν υποτίθεται για το σημαντικότερο αγαθό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου