Ο «Σύλλογος Γονέων και Φίλων Αθλητών Α.Μ.Ε.Α» ιδρύθηκε το 2008 στην Θεσσαλονίκη. Σκοπός του συλλόγου είναι η καλυτέρευση της ζωής των αθλητών Α.Μ.Ε.Α, η αποφυγή του κοινωνικού αποκλεισμού τους, η καλλιέργεια του αθλητικού πνεύματος και η ανάπτυξη της κοινωνικής αλληλεγγύης μεταξύ των αθλητών αλλά και με άλλα μέλη και φορείς της κοινωνίας. Ο σύλλογος πραγματοποιεί τους στόχους του με τη διοργάνωση αθλητικών αγώνων, διαλέξεων, ομιλιών κ.λ.π

Δευτέρα 11 Οκτωβρίου 2010

Άτακτη υποχώρηση

Όπισθεν ολοταχώς κάνει η διοίκηση του ΙΚΑ μετά την κατακραυγή που υπήρξε για το θέμα της μη κάλυψης του κόστους των ειδικών υποδημάτων σε διαβητικούς. Είχε προηγηθεί μια εξοργιστική επιστολή του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ που δικαιολογούσε την απίστευτη απόφαση

Το ΙΚΑ θα καλύπτει από δω και στο εξής τη δαπάνη για τα ειδικά υποδήματα των διαβητικών, καθώς η διοίκηση του ιδρύματος αποφάσισε να δώσει οριστική λύση στο θέμα που δημιουργήθηκε από την απαντητική επιστολή της Δ/νσης Παροχών του Ιδρύματος για τα θεραπευτικά υποδήματα στους πάσχοντες από σακχαρώδη διαβήτη.

Υπενθυμίζεται πως υπήρξε αίτημα της Ομοσπονδίας Σωματείων Συλλόγων Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη σχετικά με την κάλυψη κόστους προμήθειας των θεραπευτικών υποδημάτων τους, στην οποία το ΙΚΑ είχε απαντήσει ότι ο ακρωτηριασμός τους κοστίζει λιγότερο! Για την ακρίβεια, η απάντηση του ΙΚΑ έλεγε:

"Με τη χρήση των διαβητικών παπουτσιών δεν αποφεύγεται ο ακρωτηριασμός του ποδιού, απλά καθυστερεί για ένα δύο χρόνια και το αναμενόμενο όφελος θα είναι μικρότερο από το προβλεπόμενο κόστος. Επομένως το συγκεκριμένο είδος δεν χορηγείται από το Ίδρυμα".

Όπως ήταν επόμενο τα ΜΜΕ φιλοξένησαν την οργισμένη αντίδραση των διαβητικών και λόγω της έκτασης της οποίας δόθηκε, το ΙΚΑ αποφάσισε πως θα συσταθεί άμεσα ειδική επιτροπή αποτελούμενη από γιατρούς του ΙΚΑ και μέλη της επιστημονικής κοινότητας, η οποία μέσα στις επόμενες 15 ημέρες θα καθορίσει τους όρους και τις προϋποθέσεις διάθεσης των θεραπευτικών υποδημάτων, ενώ θα εισηγηθεί στο Δ.Σ. το σύνολο των παροχών για τους διαβητικούς.

Στην ανακοίνωση της διοίκησης του Ιδρύματος αναφέρεται επίσης, ότι με τον τελευταίο ασφαλιστικό νόμο (ν.3863/2010 άρθρο 31, παρ.4) προβλέπεται η έκδοση κοινής απόφασης των υπουργών Οικονομικών, Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης και Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, προκειμένου να εναρμονιστούν οι κανόνες που καθορίζουν τις παροχές υγειονομικής περίθαλψης στα άτομα που πάσχουν από διαβήτη.

Σήμερα το πρωί ο διοικητής του ΙΚΑ, Ροβέρτος Σπυρόπουλος κράτησε αποστάσεις από την απαντητική επιστολή του ιδρύματος λέγοντας ότι θα υπάρξει εντός της ημέρας άμεση και οριστική λύση, ενώ σχολιάζοντας το περιεχόμενο της επιστολής, επισήμανε ότι αυτή απεστάλη κατά την περίοδο που υπήρχε κενό διοίκησης στο Ίδρυμα, και προτού αναλάβει ο ίδιος τα καθήκοντα του, ενώ δεν είχε ενημερωθεί ούτε για το περιεχόμενό της

αναδημοσίευση από http://news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου