Ο «Σύλλογος Γονέων και Φίλων Αθλητών Α.Μ.Ε.Α» ιδρύθηκε το 2008 στην Θεσσαλονίκη. Σκοπός του συλλόγου είναι η καλυτέρευση της ζωής των αθλητών Α.Μ.Ε.Α, η αποφυγή του κοινωνικού αποκλεισμού τους, η καλλιέργεια του αθλητικού πνεύματος και η ανάπτυξη της κοινωνικής αλληλεγγύης μεταξύ των αθλητών αλλά και με άλλα μέλη και φορείς της κοινωνίας. Ο σύλλογος πραγματοποιεί τους στόχους του με τη διοργάνωση αθλητικών αγώνων, διαλέξεων, ομιλιών κ.λ.π

Τρίτη 19 Οκτωβρίου 2010

"Βοήθεια Στο Σπίτι" : Τη Συνέχιση Του Προγράμματος Ζητά Ο Θ. Δαβάκης


Την αναγκαιότητα συνέχισης του Προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» ζητά με παρέμβαση του στη Βουλή, προς τον Υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Ανδρέα Λοβέρδο, ο Βουλευτής Λακωνίας κ. Θανάσης Δαβάκης.

Το πλήρες κείμενο της Ερωτήσεως του κ. Δαβάκη έχει ως εξής :

Το Πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι», αποτελεί ένα από τα πιο σημαντικά προγράμματα κοινωνικού χαρακτήρα εκ μέρους της Πολιτείας, το οποίο λόγω της μεγάλης απήχησης στην τοπική κοινωνία έγινε θεσμός και συνεχίζει έως και σήμερα την αδιάκοπη παροχή πρωτοβάθμιας φροντίδας σε όλους τους πολίτες.

Μέσω του Προγράμματος αυτού, παρέχεται ιατρική και νοσηλευτική φροντίδα αλλά και συναισθηματική υποστήριξη σε άτομα της τρίτης ηλικίας που δεν αυτοεξυπηρετούνται πλήρως, σε άτομα με κινητικές δυσλειτουργίες και ειδικά προβλήματα (ΑΜΕΑ) με προτεραιότητα εκείνους που ζουν μόνοι τους ή δεν φροντίζονται από την οικογένεια τους.

Το Πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» λειτουργεί στους περισσότερους Δήμους της Λακωνίας, παρέχοντας με μεγάλη επιτυχία στήριξη και φροντίδα σε ευπαθείς ομάδες, αποτελούμενο από εξειδικευμένο προσωπικό, φανερώνοντας ουσιαστικά το «κοινωνικό πρόσωπο» της Πολιτείας προς τους δημότες απομακρυσμένων από τα αστικά κέντρα περιοχών.

Ωστόσο, όπως είναι γνωστό, η περίοδος εφαρμογής και υλοποίησης του Προγράμματος, λήγει στις 31 Δεκεμβρίου 2010. Το Πρόγραμμα αυτό, υπολογίζεται ότι παρέχει ιατρική και νοσηλευτική φροντίδα και υποστήριξη σε 110.000 περίπου ηλικιωμένους συνανθρώπους μας, ενώ στην περίπτωση που αυτό σταματήσει χιλιάδες ηλικιωμένοι και ΑΜΕΑ που επωφελούνται των υπηρεσιών του, θα βρεθούν σε δεινή κατάσταση.

Ενώ αρχικά η χρηματοδότηση του Προγράμματος γινόταν μέσω του ΕΣΠΑ 2007-2013, στη συνέχεια εξακολούθησε να υλοποιείται από εθνικούς πόρους, εξαιτίας της άρνησης της Ε.Ε. να συνεχίσει την χρηματοδότηση του.

Κατόπιν όλων αυτών ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ οι κ.κ. Υπουργοί:

Α) Ποια είναι η τύχη του Προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι», μετά την 31η Δεκεμβρίου 2010 ;

Β) Σε ποιες ενέργειες προτίθεσθε να προβείτε, ούτως ώστε να εξασφαλιστεί η τόσο επιτυχής λειτουργία του ;

Γ) Τι προτίθεσθε να πράξετε, όσον αφορά τους χιλιάδες εργαζόμενους που εργάζονται στο Πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» και των οποίων λήγουν οι συμβάσεις εργασίας ;

Δ) Σκοπεύετε να μετατρέψετε τις συμβάσεις των εργαζομένων στο Πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι», από ορισμένου σε αορίστου χρόνου ;

Ε) Σκοπεύει η Κυβέρνηση να συνεχίσει τη χρηματοδότηση του Προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» από τον κρατικό προϋπολογισμό ;

1 σχόλιο:

  1. It is our duty to help others less fortunate. Shame on those people that don't in the slightest bit help. And this program is not the "slightest bit", for many it is considered life or death, for everyone responsible put yourself in their shoes, and see what it feels like.

    ΑπάντησηΔιαγραφή