Ο «Σύλλογος Γονέων και Φίλων Αθλητών Α.Μ.Ε.Α» ιδρύθηκε το 2008 στην Θεσσαλονίκη. Σκοπός του συλλόγου είναι η καλυτέρευση της ζωής των αθλητών Α.Μ.Ε.Α, η αποφυγή του κοινωνικού αποκλεισμού τους, η καλλιέργεια του αθλητικού πνεύματος και η ανάπτυξη της κοινωνικής αλληλεγγύης μεταξύ των αθλητών αλλά και με άλλα μέλη και φορείς της κοινωνίας. Ο σύλλογος πραγματοποιεί τους στόχους του με τη διοργάνωση αθλητικών αγώνων, διαλέξεων, ομιλιών κ.λ.π

Σάββατο 4 Δεκεμβρίου 2010

Μεγαλύτερη υποστήριξη στα άτομα με ειδικές ανάγκες

Μία νέα ιστοσελίδα εγκαινίασε η διεθνής ομοσπονδία αυτοκινήτου (FIA) και απευθύνεται στα άτομα με αναπηρία έχοντας ως στόχο την παροχή πληροφοριών σχετικά με τις δυνατότητες στάθμευσης αυτών. Η συγκεκριμένη παρέχει πλήρη και κατατοπιστική καθοδήγηση σχετικά με τους χώρους στάθμευσης και τις ειδικές άδειες που παρέχονται στα ΑμΕΑ. Τα στοιχεία δίνονται για τους ταξιδιώτες που επισκέπτονται χώρες του εξωτερικού, όσον αφορά στη δυνατότητα που έχουν για ειδικές θέσεις στάθμευσης στη χώρα που επισκέπτονται και με ποιους όρους. Σε διαφορετική περίπτωση, οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να ζητήσουν από τις Δημοτικές Αρχές κάθε χώρας να εφαρμόσουν τους κανόνες, ώστε η επίσκεψη των ΑμΕΑ να γίνεται χωρίς πρόβλημα.

Μεγαλύτερη ανάγκη πληροφόρησης
Η FIA θεωρείται από τους πρωτοπόρους οργανισμούς στην προώθηση δικαιωμάτων των οδηγών. Μέσω των μελών της, των εθνικών αυτοκινητιστών και τουριστικών οργανισμών, η Ομοσπονδία προωθεί τα συμφέροντα 114 εκατ. πολιτών από όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένων και των ΑμΕΑ. Πολλά μέλη της Ομοσπονδίας αλλά και ΑμΕΑ δικαιούνται να έχουν ειδική άδεια στάθμευσης. Όπως δήλωσε ο Jacob Bangsgaard, γενικός διευθυντής της 1ης Περιφέρειας της FIA: «Τα άτομα με αναπηρία έχουν ακόμη μεγαλύτερη ανάγκη πληροφόρησης από αξιόπιστες και προσβάσιμες πληροφορίες όσον αφορά στις δυνατότητες μετακίνησής τους και στην κυκλοφορία τους. Η νέα αυτή ιστοσελίδα αποτελεί μέρος της συνεισφοράς της FIA στην προσπάθειά της να στηρίξει ενεργά την πρόσβαση όλων στην καθημερινή κυκλοφορία».
Χωρίς εμπόδια

Σε έναν κόσμο με συνεχώς αυξανόμενη κυκλοφορία και τα ταξίδια με το αυτοκίνητο να είναι συνήθως το προτιμώμενο μέσο μετακίνησης και για τα άτομα με αναπηρία, η ειδική άδεια στάθμευσης για τα ΑμΕΑ συμβάλλει σημαντικά στην αντιμετώπιση των κάθε εμποδίου στην πρόσβασης τους, με την ύπαρξη θέσεων στάθμευσης σε κοντινή απόσταση από τον τελικό τους προορισμό.
Η ιστοσελίδα είναι η www.fiadisabledtravellers.com

αναδημοσιευση από www.zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου