Ο «Σύλλογος Γονέων και Φίλων Αθλητών Α.Μ.Ε.Α» ιδρύθηκε το 2008 στην Θεσσαλονίκη. Σκοπός του συλλόγου είναι η καλυτέρευση της ζωής των αθλητών Α.Μ.Ε.Α, η αποφυγή του κοινωνικού αποκλεισμού τους, η καλλιέργεια του αθλητικού πνεύματος και η ανάπτυξη της κοινωνικής αλληλεγγύης μεταξύ των αθλητών αλλά και με άλλα μέλη και φορείς της κοινωνίας. Ο σύλλογος πραγματοποιεί τους στόχους του με τη διοργάνωση αθλητικών αγώνων, διαλέξεων, ομιλιών κ.λ.π

Σάββατο 18 Δεκεμβρίου 2010

«Είδα να δέρνουν παιδί με ειδικές ανάγκες»

ΕΘΕΛΟΝΤΡΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΙ ΤΟ ΚΕΠΕΠ ΛΕΧΑΙΝΩΝ

Του ΜΑΚΗ ΝΟΔΑΡΟΥ
Αυτόπτης μάρτυς πρωτοφανών εικόνων φρίκης, στην πολυσυζητημένη «αποθήκη παιδικών ψυχών» του ΚΕΠΕΠ (Κέντρο Περίθαλψης Παίδων) Λεχαινών Ηλείας, έγινε πριν από περίπου έναν μήνα μια Ελληνίδα εθελόντρια, που μαζί με άλλα άτομα από διάφορες ευρωπαϊκές χώρες προσφέρουν εθελοντική εργασία, με σκοπό τις καλύτερες συνθήκες διαβίωσης των περιθαλπόμενων παιδιών που πάσχουν από σοβαρή σωματική και πνευματική αναπηρία.

Η Ελληνίδα εθελόντρια (το όνομά της είναι στη διάθεση της «Ε») με αναφορά της προς τη διοίκηση του Ιδρύματος καταγγέλλει ότι εργαζόμενος ξυλοκόπησε άγρια ένα από τα περιθαλπόμενα άτομα που φιλοξενούνται στο ΚΕΠΕΠ επειδή τόλμησε να βγει στο προαύλιο του κτηρίου.

Η εθελόντρια, με γραπτή αναφορά-καταγγελία που έστειλε στην «Ε» με το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, αλλά μιλώντας και η ίδια, περιέγραψε με κάθε λεπτομέρεια τον ξυλοδαρμό του ατόμου με ειδικές ανάγκες που έγινε παρουσία άλλης εθελόντριας από την Πορτογαλία και ορισμένων εργαζομένων που είχαν βάρδια εκείνη την ημέρα.

Οπως αναφέρει, το περιστατικό συνέβη την Πέμπτη 11 Νοεμβρίου και ώρα 21.00 στο εσωτερικό του Ιδρύματος, όπου εισήλθε ο περιθαλπόμενος Α.Π., κυνηγημένος από δύο άτομα του προσωπικού του Ιδρύματος. Εκεί έπεσε κι ένα από αυτά άρχισε να τον χτυπάει με τα χέρια του και να τον κλοτσάει, ενώ αυτός ήταν πεσμένος κάτω.

«Πρόκειται για ένα απαράδεκτο περιστατικό, για το οποίο θα πρέπει να υπάρξει άμεση παρέμβαση της Δικαιοσύνης. Δυστυχώς μέχρι σήμερα η διοικήτρια του Ιδρύματος δεν έχει εξετάσει, όπως όφειλε, το υλικό από τις κάμερες που υπάρχουν στο κτήριο και αυτό μας κάνει να πιστεύουμε ότι επιχειρεί να προστατεύσει τον δράστη του ξυλοδαρμού, παρά τα άτομα με βαριά αναπηρία που νοσηλεύονται στο Ιδρυμα», δήλωσε στην «Ε» ο πρόεδρος των ΑμεΑ Ηλείας, Γιάννης Παπαδάτος.

«Εχουμε ενημερωθεί για το περιστατικό, το οποίο και θα ερευνήσουμε σε βάθος, ζητώντας από την εθελόντρια πλήρη και αναλυτική αναφορά. Δεν θα χαριστούμε σε κανέναν που παρανομεί», δήλωσε στην «Ε» η διοικήτρια του ΚΕΠΕΠ Λεχαινών, Αννα Μαζαράκη.

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ, 18/12/2010

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου