Ο «Σύλλογος Γονέων και Φίλων Αθλητών Α.Μ.Ε.Α» ιδρύθηκε το 2008 στην Θεσσαλονίκη. Σκοπός του συλλόγου είναι η καλυτέρευση της ζωής των αθλητών Α.Μ.Ε.Α, η αποφυγή του κοινωνικού αποκλεισμού τους, η καλλιέργεια του αθλητικού πνεύματος και η ανάπτυξη της κοινωνικής αλληλεγγύης μεταξύ των αθλητών αλλά και με άλλα μέλη και φορείς της κοινωνίας. Ο σύλλογος πραγματοποιεί τους στόχους του με τη διοργάνωση αθλητικών αγώνων, διαλέξεων, ομιλιών κ.λ.π

Κυριακή 12 Δεκεμβρίου 2010

Παραχώρηση οικοπέδων σε ΑΜΕΑ από το Δήμου Δίου

Με ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ο Δήμος Δίου προχώρησε στην παραχώρηση οικοπέδων σε όλα τα άτομα με Ειδικές Ανάγκες των Δημοτικών Διαμερισμάτων του Δήμου.

Πριν προχωρήσει η παραχώρηση ορίστηκε αρμόδια επιτροπή προκειμένου να καταγράψει τα άτομα αυτά και να συγκεντρώσει τις σχετικές ιατρικές διαγνώσεις που αποδεικνύουν την αναπηρία. Μετά την αξιολόγηση των φακέλων επί συγκεκριμένων κριτηρίων καταρτίστηκε κατάλογος με τα ονόματα των δικαιούχων.

Κατόπιν το Δημοτικό Συμβούλιο προχώρησε στην παραχώρηση 4 στρεμμάτων στον κάθε δικαιούχο. Σε ορισμένα δημοτικά διαμερίσματα μάλιστα έχουν ήδη πραγματοποιηθεί οι σχετικές κληρώσεις και οι δικαιούχοι έχουν παραλάβει τα οικόπεδά τους. Η διαδικασία συνεχίζεται και αναμένεται να ολοκληρωθεί σύντομα και στα άλλα Δημοτικά Διαμερίσματα.

«Ο ρόλος της δημοτικής αρχής και γενικότερα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης δεν πρέπει να περιορίζεται στην κατασκευή έργων και υποδομών. Θα πρέπει να είναι περισσότερο ανθρωπογενής, να στέκεται δίπλα στο πρόβλημα του πολίτη και να παρεμβαίνει ουσιαστικά όταν μάλιστα το πρόβλημα έχει σχέση με την υγεία και τη φτώχεια. Κι αυτό δεν πρέπει να γίνεται αποσπασματικά και κατά περίπτωση αλλά να θεσμοθετούνται και να εφαρμόζονται συγκεκριμένες κοινωνικές πολιτικές, για να έχουν ουσία και αποτέλεσμα» δήλωσε σχετικά ο απερχόμενος Δήμαρχος Δίου, Γρηγόρης Παπαχρήστος, επισημαίνοντας ότι ο ρόλος και η παρέμβαση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης είναι περισσότερο επιτακτική από ποτέ.

Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης ο Δήμος Δίου έχει αναπτύξει κι άλλες πρωτοβουλίες για τα άτομα με Ειδικές Ανάγκες. Ο δήμος, σε καθημερινή βάση, μεταφέρει τα παιδιά με Ειδικές Ανάγκες στη Μέριμνα του Παιδιού και στα ειδικά σχολεία στην πόλη της Κατερίνης.
Πηγή:www.tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου