Ο «Σύλλογος Γονέων και Φίλων Αθλητών Α.Μ.Ε.Α» ιδρύθηκε το 2008 στην Θεσσαλονίκη. Σκοπός του συλλόγου είναι η καλυτέρευση της ζωής των αθλητών Α.Μ.Ε.Α, η αποφυγή του κοινωνικού αποκλεισμού τους, η καλλιέργεια του αθλητικού πνεύματος και η ανάπτυξη της κοινωνικής αλληλεγγύης μεταξύ των αθλητών αλλά και με άλλα μέλη και φορείς της κοινωνίας. Ο σύλλογος πραγματοποιεί τους στόχους του με τη διοργάνωση αθλητικών αγώνων, διαλέξεων, ομιλιών κ.λ.π

Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου 2010

ΑΜΕΑ στο Μουσείο Επιστημών Πάτρας

Επιτυχία σημείωσε το άνοιγμα του Μουσείου Επιστημών και Τεχνολογίας, στα άτομα με ειδικές ανάγκες της Πάτρας, που πραγματοποιήθηκε με την ευκαιρία του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας ΑΜΕΑ.

Το Μουσείο, αναγνωρίζοντας το δικαίωμα των ανθρώπων με αναπηρία να έχουν πρόσβαση στα Μουσεία, για πρώτη φορά κάλεσε τα Ειδικά Σχολεία, καθώς και τους φορείς που υποστηρίζουν ΑΜΕΑ, στην εκπαιδευτική Δράση : «Το Μουσείο Επιστημών και Τεχνολογίας υποδέχτηκε τα άτομα με ειδικές ανάγκες». Οι ομάδες ΑΜΕΑ που προσήλθαν στη Δράση, συμμετείχαν σε ειδικά προσαρμοσμένες για τις ανάγκες τους, εκπαιδευτικές ξεναγήσεις στην έκθεση του Μουσείου «οι Τηλεπικοινωνίες στη ζωή μας».

Το Μουσείο Επιστημών και Τεχνολογίας, βρίσκεται στην Πανεπιστημιούπολη κάτω από το Πάρκο της Ειρήνης και πίσω από το Εκκρεμές του Φουκώ. Είναι ανοιχτό στο κοινό, από Δευτέρα έως Παρασκευή, τις ώρες 9 το πρωί μέχρι 2 το μεσημέρι, εκτός από τις επίσημες αργίες. Επισκέψεις κάθε είδους ομάδων και εκπαιδευτικές ξεναγήσεις, μπορούν να πραγματοποιηθούν και άλλες ώρες, σε συνεννόηση με το προσωπικού του Μουσείου στα : τηλέφωνα : 2610 969973, 969972 και 996732.

σύνταξη : Αγγελική Ανυφαντή news.ert.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου