Ο «Σύλλογος Γονέων και Φίλων Αθλητών Α.Μ.Ε.Α» ιδρύθηκε το 2008 στην Θεσσαλονίκη. Σκοπός του συλλόγου είναι η καλυτέρευση της ζωής των αθλητών Α.Μ.Ε.Α, η αποφυγή του κοινωνικού αποκλεισμού τους, η καλλιέργεια του αθλητικού πνεύματος και η ανάπτυξη της κοινωνικής αλληλεγγύης μεταξύ των αθλητών αλλά και με άλλα μέλη και φορείς της κοινωνίας. Ο σύλλογος πραγματοποιεί τους στόχους του με τη διοργάνωση αθλητικών αγώνων, διαλέξεων, ομιλιών κ.λ.π

Πέμπτη 23 Δεκεμβρίου 2010

Γ. Παπανδρέου: Θα είμαστε στο πλευρό των ΑμεΑ

Τη δέσμευση ότι η κυβέρνηση θα συνεχίσει να δίνει βάρος στη στήριξη των Ατόμων με Αναπηρία, παρά τη δύσκολη οικονομική συγκυρία που διέρχεται η χώρα, έδωσε ο Πρωθυπουργός, κατά τη σημερινή του συνάντηση με το προεδρείο της Εθνικής Συνομοσπονδίας ΑμεΑ.

«Προτεραιότητά μας ήταν να σώσουμε την Ελλάδα, να αντιμετωπίσουμε την κρίση, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα δείξουμε σήμερα με όλες μας τις δυνάμεις ότι είμαστε κοντά, αλληλέγγυοι, στα ʼτομα με Αναπηρία και γενικότερα στα ασθενέστερα στρώματα», τόνισε ο κ. Παπανδρέου, απευθυνόμενος στον πρόεδρο της Συνομοσπονδίας, Ιωάννη Βαρδακαστάνη.

Πρέπει να φροντίσουμε ώστε τα ΑμεΑ να παραμείνουν ενεργά και να συμμετέχουν ισότιμα και προσφέροντας δημιουργικά στην κοινωνία, πρόσθεσε.

Από την πλευρά του, ο κ. Βαρδακαστάνης αναγνώρισε την προσπάθεια που κάνει η κυβέρνηση για να ανατάξει την οικονομία, τονίζοντας παράλληλα ότι η Ελλάδα της Δικαιοσύνης πρέπει να είναι πιο παρούσα στην περίοδο της κρίσης. «Ο κόσμος της αναπηρίας κ. Πρωθυπουργέ αναμένει από εσάς, εσάς προσωπικά αυτό το μήνυμα της ασφάλειας και της σιγουριάς ότι στην περίοδο αυτή δεν θα είναι οι ξεχασμένοι πολίτες αυτού του τόπου», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Υπάρχουν πολλά που γίνονται και με λιγότερα χρήματα και άλλα, βεβαίως, με σωστή διαχείριση των χρημάτων, ώστε να πάνε εκεί που πρέπει, και ειδικά στην αντιμετώπιση των δικών σας θεμάτων», επισήμανε τέλος ο κ. Παπανδρέου, διαβεβαιώνοντας τους εκπροσώπους της Συνομοσπονδίας ότι η κυβέρνηση θα είναι κοντά τους «για να υπάρχει η αίσθηση δικαίου στη χώρα μας, κάτι που είναι ένα από τα μεγάλα ζητούμενα της εποχής».

KKE: Ο Καιάδας ωχριά μπροστά στην κυβερνητική πολιτική

«Ο Καιάδας ωχριά μπροστά στην πολιτική της κυβέρνησης, που εγκαταλείπει και παραδίδει τους ανθρώπους με αναπηρίες στα νύχια των επιχειρηματιών και των “φιλανθρώπων”. Αυτή είναι η αλληλεγγύη της κυβέρνησης», σχολίασε με αφορμή τη συνάντηση του κ. Παπανδρέου με τους εκπροσώπους της Εθνικής Συνομοσπονδίας ΑμεΑ, το Κομμουνιστικό Κόμμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου